Saturday, March 28, 2020
Jurnalism corect


Radu Mazăre încearcă, din nou, să obțină eliberarea: M-au luat pe sus ca pe un pachet / Verdictul, pe 9 decembrie

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 2 decembrie 2019 Etichete: , ,

Radu Mazăre folosește toate variantele pentru a obține eliberarea. Încarcerat de jumătate de an la Penitenciarul Rahova, fostul primar al Constanței a criticat, la Curtea de Apel București, extrădarea sa din Madagascar. Instanța a anunțat că va da verdictul pe 9 decembrie.

Adus, din închisoare, la Curtea de Apel București, Radu Mazăre a susținut că procedurile de extrădare au fost încălcate.

,,M-am tot întrebat dacă se poate realiza o dreptate, nu vreau sa discut cuantumul pedepsei, eu discut modul de punere în executare și ma întrebam dacă se poate face o dreptate prin nedreptate. Am simțit pe toată perioada în care am fost arestat în Madagascar, am simțit că e în neregulă. 6 zile am fost într-un birou Interpol. Nu mi-au fost arătate acte. Șeful Interpol a venit la mine și m-a amenințat să semnez să mă întorc în România de bunăvoie. Nu mi-am dat acest consimțământ. (…) M-au luat pe sus ca pe un pachet și m-au adus în România cu încălcarea tuturor drepturilor mele. Consider că mă aflu într-o detenție nelegală, cu încălcarea procedurilor”, a afirmat Mazăre în sala de judecată.

Avocatul fostului edil a cerut să fie citați reprezentanți ai Ministerului Justiției, Poliției Române și Penitenciarului Rahova, pentru a da explicații cu privire la modul în care s-a pus în aplicare decizia de condamnare. În plus, apărătorul a solicitat să fie depuse o serie de înscrisuri de către Ministerul Justiției cu privire la felul în care a fost extrădat Radu Mazăre. Instanța a respins, însă, aceste cereri.

Citeste si:  O nouă condamnare pentru Nicușor Constantinescu - 10 ani de detenție. Pedeapsa a fost redusă de la 15 ani

Pronunțarea cu privire la contestația depusă de fostul primar va avea loc pe 9 decembrie.

La jumătatea lunii trecute, judecătorii ÎCCJ au respins o altă solicitare depusă de Radu Mazăre, de anulare a condamnării din dosarul plajelor. Decizia Instanței Supreme este definitivă. Mai multe detalii, AICI.

Condamnat la 9 ani

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv în dosarul retrocedărilor de la malul mării la nouă ani de închisoare. El a început executarea pedepsei în primăvară, după extrădarea din Madagascar.

Dosarul a fost trimis în judecată în anul 2008. Mazăre și alte 36 de persoane au intrat în vizorul DNA, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa.

Potrivit procurorilor, au fost restituite ilegal suprafețe de plajă şi faleză. Prejudiciul calculat de anchetatori în dosar este de aproximativ 114 milioane de euro.

Inquam Photos/George Călin 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW