Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Radu Mazăre, dus la Instanța Supremă / Fostul primar din Constanța cere anularea condamnării din dosarul plajelor

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 8 noiembrie 2019 Etichete: ,

Radu Mazăre a fost dus, vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă solicitarea sa, de anulare a condamnării definitive din dosarul retrocedărilor ilegale de plaje. Fostul edil al Constanței a fost condamnat, în februarie, la nouă ani de închisoare. În mai, el a fost extrădat din Madagascar și încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Fostul primar a depus o contestație în anulare prin care cere desființarea verdictului definitiv dat de judecătorii Instanței Supreme. Contestația în anulare este o cale extraordinară de atac care, dacă este admisă, poate anula sentința definitivă de condamnare, procesul urmând să fie reluat.

Mazăre a fost dus la sediul ÎCCJ pentru a lua parte la termenul stabilit pentru astăzi. El a venit îmbrăcat simplu, cu o pereche de blugi, adidași și un pulover gri. Fostul edil nu poate fi suprins în imagini pentru că acest lucru este interzis în sala de judecată.

Condamnarea definitivă

În 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. În primă instanță, fostul primar a primit 4 ani de închisoare cu suspendare, dar procurorii au contestat verdictul.

În februarie 2019, Instanța Supremă l-a condamnat pe fostul edil la nouă ani de detenție. Decizia a fost pusă în aplicare abia în mai, când Mazăre a fost adus în România, din Magadascar. El a negat, în permanență, acuzațiile.

Potrivit DNA, au fost restituite ilegal suprafețe de plajă şi faleză. Prejudiciul calculat de anchetatori în dosar este de aproximativ 114 milioane de euro.

Inquam Photos/George Călin mazare

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW