Monday, March 30, 2020
Jurnalism corect


Radu Mazăre, condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 3 mai 2019 Etichete: , , ,

Radu Mazăre, condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare. Decizia dispusă, vineri, de ÎCCJ, în dosarul Polaris, nu este definitivă.

Alături de el au primit pedepse de închisoare cu executare Sorin Strutinsky, om de afaceri, și Edurad Martin, fost parlamentar. Condamnările sunt de 7 ani și 10 luni, respectiv 5 ani și 6 luni.

Societatea Polaris a fost amendată cu 1.000.000 lei.

Acuzațiile DNA

În acest dosar, Radu Mazăre este judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese. Faptele ar fi fost comise în calitate de primar la municipiului Constanța.

DNA susține că Radu Mazăre ar fi cerut 2.000.000 euro și primit 1.000.000 euro și peste 2.400.000 lei de la reprezentanții a două firme. În schimb, fostul edil ar fi facilitat emiterea documentațiilor de urbanism pentru construcția unui mall. Fapta ar fi fost comisă cu ajutorul lui Sorin Strutinsky, în perioada 2006-2009. Ulterior, în 2008-2014, ar fi primit de la Polaris, firma lui Eduard Martin, peste 7 milioane euro.  În schimb, i-ar fi asigurat câștigarea unei licitații pentru asigurarea serviciului de salubrizare a municipiului Constanța.

Ulterior încheierii contractului, în 2008, s-a încheiat un act adițional prin care valoarea contractului ar fi fost majorată nejustificat cu zece milioane lei. Banii ar fi fost primiți prin contracte de publicitate fictive.

Citeste si:  Cine sunt cei 5 judecători desemnați de ÎCCJ să facă parte din Biroul Electoral Central

Refugiat în Madagascar, Radu Mazăre a fost dat în urmărire internațională după o condamnare definitivă

Radu Mazăre a părăsit România, la finalul anului 2017, când nu era vizat de nicio măsură preventivă. De atunci, fostul edil s-ar afla în Madagascar, unde a cerut azil politic.

La începutul acestui an, Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani de detenție, pentru retrocedări frauduloase în județul Constanța. Ca urmare a unor decizii ale CCR, prin intermediul avocaților, a contestat decizia printr-o cale extraordinară. Radu Mazăre este dat în urmărire internațională, figurând pe site-ul Poliției Române.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW