Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Radu Mazăre a fost arestat în Madagascar

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 8 mai 2019 Etichete: , ,

Radu Mazăre a fost arestat în Madagascar. Fostul primar al Constanței era dat în urmărire internațională ca urmare a condamnării definitive la 9 ani. Poliția Română anunță că acesta va sta în arest pentru o perioadă de 6 zile.

Când a fost prins, Radu Mazăre era împreună cu iubita lui, Roxana Valentina Mihalache.

IGPR a sesizat Curtea de Apel București cu privire la faptul că Radu Mazăre a fost arestat în Madagascar. Curtea analizează dacă sunt întrunite condițiile extrădării. În cazul ]n care judecătorii consideră că se impune solicitarea extrădării, cererea va fi transmisă către Ministerul Justiției. Ulterior, instituția va informa autoritățile din Madagascar.

 „Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile.

Poliția Română a fost în permanentă legătură cu autoritățile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării și arestării persoanei urmărite internațional”, transmite IGPR.

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la 9 ani de detenție pentru retrocedări frauduloase de terenuri. Decizia a fost luată în februarie, după un proces de 9 ani.

Fostul primar este condamnat în primă instanță în alte două dosare la 6 ani și 6 luni, respectiv 9 ani și 10 luni.

Mazăre a plecat din România la sfârsitul anului 2017, moment în care a anunțat că va cere azil politic în Madagascar pentru că în România este o țintă a statului paralel.

Foto: Inquam Photos / George Călin

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW