Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


RA-APPS va cere în instanță evacuarea lui Traian Băsescu 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 31 mai 2022

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului de Stat (RA-APPS) va solicita instanței miercuri, 1 iunie, evacuarea lui Traian Băsescu din vila situată în cartierul Primăverii, dacă fostul președinte nu va da curs notificării de eliberare a imobilului. 

„Termenul de eliberare a imobilulul – reședință oficială situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1, transmis Dlui. Traian Basescu prin notificarea nr. 1.145, expiră în 5 zile de la data luării la cunoștință de către acesta, respectiv în data de 01.06.2022. Subliniem faptul că R.A.-A.P.P.S. efectuează toate demersurile prevăzute de lege în vederea obținerii titlului executoriu pentru eliberarea de către fostul Președinte al României, Dl. Traian Băsescu, a reședintei oficiale, asigurându-se totodată că sunt respectate toate dispozițiile legale în materie, precum și drepturile fundamentale și constituționale, respectiv dreptul la viața intima, familială și privată, drepturi garantate de Constituție oricărui cetățean al României”, au transmis reprezentanții RA-APPS.

Băsescu: Nu am terminat de semnat contractele pentru energie electrică, apă, gaze

Traian Băsescu a declarat miercuri, 25 mai, la ieşirea din vila de protocol, că nu s-a mutat încă pentru că nu este gata apartamentul pe care l-a achiziţionat. El a mai spus că a primit ieri notificarea de la RAAPPS, în care se spune că trebuie să evacuez imobilul, şi că un executor judecătoresc se va ocupa de procedură, dar că nu i s-a dat un termen.

„În primul rând, nu am terminat de semnat contractele pentru energie electrică, apă, gaze. În al doilea rând, am comandat o mobilă, o bibliotecă, trebuie să pun şi cărţile undeva”, a afirmat Băsescu.

Traian Băsescu, lăsat fără beneficiile de fost președinte

Ca urmare a deciziei definitive a instanței prin care i s-a stabilit calitatea de fost colaborator al Securității, Traian Băsescu și-a pierdut absolut toate beneficiile de care dispunea în calitatea sa de fost președinte, printre care se numărau pază și transport asigurate de SPP, un venit de 75% din indemnizația acordată președintelui în funcție, respectiv dreptul de a locui gratuit într-o vilă de protocol aflată în proprietatea statului.

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Bușcă

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW