Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Putin i-a cerut lui Macron ca Occidentul să înceteze furnizarea de arme către Ucraina

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 3 mai 2022

Într-o convorbire telefonică avută marți, 3 mai, cu Emmanuel Macron, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin i-a transmis omologului său francez că Occidentul trebuie să înceteze furnizarea de arme către Ucraina, potrivit unui comunicat al Kremlinului, citat Interfax.ru.

„Occidentul ar putea ajuta la oprirea acestor atrocități, exercitând o influență adecvată asupra autorităților de la Kiev, precum și prin oprirea furnizării de arme către Ucraina”, a spus președintele.

Mai mult, Putin a acuzat statele membre ale UE că ignoră presupuse crime de război ale forțelor ucrainene în regiunea Donbas. 

Conform aceleiași surse, Putin a criticat Kievul că nu ar da dovadă de seriozitate la negocierile de pace, menționând că Federația Rusă este deschisă comunicării.

„În ciuda inconsecvenței și nepregătirii Kievului pentru o muncă serioasă, partea rusă este încă deschisă dialogului”, se arată în comunicatul Kremlinului.

Cei doi șefi de stat au discutat și despre securitatea alimentară globală.

„În acest context, Putin a subliniat că situația în această chestiune este complicată, în primul rând din cauza măsurilor de sancționare ale țărilor occidentale și a remarcat importanța funcționării neîngrădite a infrastructurii logistice și de transport global”, a scris publicația rusească.

Macron și Putin au discutat ultima oară pe 29 martie.

Sursa foto: Emmanuel Macron / Twitter

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW