Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Putin a ordonat începerea unor exerciţii nucleare strategice

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 19 februarie 2022

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat sâmbătă, 19 februarie, începerea unor exerciții nucleare strategice care implică lansări de rachete balistice, a anunțat sâmbătă Kremlinul, citat de Reuters. Aceste exerciții reprezintă cea mai recentă demonstrație de forță a Moscovei într-un moment de tensiune acută cu Occidentul din cauza situației de la granița Ucrainei.

Întrebat dacă au început exercițiile militare, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a răspuns afirmativ.

Separat, preşedintele bielorus Aleksandr Lukaşenko, un aliat apropiat al lui Putin, a luat parte la exerciţiile militare, alături de liderul rus, dintr-un centru de comandă de la Kremlin, a raportat presa de stat din Belarus.

Exercițiile urmează unei serii uriașe de manevre ale forțelor armate ale Rusiei în ultimele patru luni, care au inclus o creștere a trupelor – estimate de Occident la 150.000 sau mai mult – în nordul, estul și sudul Ucrainei. Rusia neagă că ar plănui să atace Ucraina.

Putin și alți oficiali de rang înalt se referă frecvent la faptul că Rusia, împreună cu Statele Unite, este una dintre principalele puteri nucleare ale lumii.

Foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW