Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Purtătorul de cuvânt al BOR atacă USR în scandalul Lasconi

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 6 noiembrie 2023 Etichete:

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, intervine în scandalul provocat de edilul orașului Câmpulung, Elena Lasconi. Bănescu s-a arătat deranjat de o declarație venită din partea conducerii USR, anume „familia este orice vor oamenii să fie familie”. Reprezentatul BOR a transmis că aceasta este o dovadă de ignoranță și analfabetism cultural.

„«Familia este orice vor oamenii să fie familie» – autor, «omul recent»

Un gând care descrie punctual dezarticularea viziunii morale asupra ordinii naturale, compromiterea ei prin amoralism.. O mostră de invincibilă ignoranță și de ermetic analfabetism cultural cu inevitabile consecințe pentru societate”, a scris Vasile Bănescu pe pagina sa oficială de Facebook luni, 6 noiembrie.

Citatul criticat de reprezentantul BOR îi aparține vicepreședintelui USR, Claudiu Năsui, care a reacționat la declarațiile colegei de partid.

Context

Într-o emisiune difuzată sâmbătă, 4 noiembrie, pe Prima TV, Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamentare, a dezvăluit că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională din anul 2018.

„Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a răspuns Elena Lasconi, care a adăugat că a participat la referendumul pentru familia tradiţională organizat în 2018 şi a votat „DA”.

Foto: Inquam Photos / Diana Oros

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW