Wednesday, September 22, 2021
Jurnalism corect


Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, despre cazul otrăvirii lui Aleksei Navalnîi: Nu există niciun motiv să se acuze statul rus

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 5 septembrie 2020 Etichete: ,

Moscova nu consideră că exista vreun motiv pentru ca statul rus să fie acuzat că este implicat în otrăvirea lui Aleksei Navalnîi. În plus, oficialii de la Kremlin îndeamnă Occidentul să se abțină de la orice judecată pripită.

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, a declarat că Moscova este pregătită de dialog cu Berlinul și cu restul Europei, în cazul otrăvirii lui Aleksei Navalnîi.

Acesta precizează că medicii ruși nu au descoperit nicio substanță toxică în timpul spitalizării lui Navalnîi din Siberia.

Guvernul german a anunțat, miercuri, că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Novichok.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a postat, miercuri seară, un mesaj pe Twitter în care acesta spune că otrăvirea liderului opoziției ruse reprezintă un act pe care îl condamnă cu fermitate, iar cei responsabili ar trebui trași la răspundere.

Condamn cu ferminate otrăvirea liderului opoziției din Rusia Aleksei Navalnîi cu agentul psihotoxic Novichok, după cum reiese din raporturilie Guvernului german de astăzi. Acest act inacceptabil trebuie să fie investigat imparțial, iar cei responsabili să fie anchetați”, este mesajul postat de Bogdan Aurescu pe Twitter.

Sursă foto: Axios.com

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW