Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Președintele ANPC, Horia Constantinescu: Pui îngălbeniţi pentru a părea mai buni, împănaţi cu tulpini de salmonela periculoase

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 27 martie 2024

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a transmis pe pagina sa de Facebook că unii operatori economici vopsesc puii prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată. 

Acesta susține că operatori economici vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare.

„Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată. Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen”, a transmis Horia Constantinescu pe pagina sa de Facebook.

Acesta afirmă că şi ouăle primesc altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice și că acest lucru reprezintă un pericol pentru sănătatea noastră.

„Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre. Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase”, a mai adăugat Președintele ANPC.

El anunță că va trimite în decursul zilei o informare către toate instituțiile care pot verifica cum s-a ajuns în această situație.

 

Foto: Facebook Horia Constantinescu 

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW