Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


UPDATE: Oprișan: Dați căutare pe google „proasta neamului”/ Puciștii din PSD vor să o determine pe Viorica Dăncilă să renunțe la șefia PSD

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 11 octombrie 2019 Etichete: , ,

Puciștii din PSD vor să îi ceară Vioricăi Dăncilă o înțelegere amiabilă prin care să renunțe la șefia partidului, urmând ca, imediat după alegerile prezidențiale să se organizeze un Congres extraordinar. 

UPDATE:

Prezent la întâlnirea din biroul șefului Camerei Deputaților, Marian Oprișan, baronul de Vrancea, îi îndeamnă pe cei prezenți să caute pe google expresia „proasta neamului”, au declarat surse politice pentru mainnews.ro

Concluzia întâlnirii, la care au participat peste 25 de lideri de organizații, este că vor merge la ședința CEx cu decizia de a o susține la alegerile prezidențiale pe Viorica Dăncilă. Ei nu o mai vor însă la șefia partidului, vor ca, după prezidențiale, să se organizeze un congres la care să se aleagă o nouă conducere a PSD.

În plus, ei au mai decis excluderea din partid a celor care au votat moțiunea de cenzură.

ȘTIREA INIȚIALĂ

30 de lideri social democrați s-au întâlnit, în această dimineață, în biroul șefului Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, pentru a stabili ce vor face în perioada următoare căderii Guvernului.

Cu toții sunt de acord că în PSD trebuie luate decizii rapide, însă sunt cumva încurcați de alegerile prezidențiale mai ales că Viorica Dăncilă este candidatul partidului.

I se reproșează Vioricăi Dăncilă că a luat decizii care au influențat partidul fără să ceară și alte opinii, ținând cont doar de părerile  foarte apropiați de ea.

Deși tabăra Ciolacu – Stănescu ar vrea să o înlăture pe Viorica Dăncilă de la conducerea partidului, ea a declarat că nu va pleca din această funcție, argumentând că a fost aleasă prin Congres și doar Congresul o poate înlătura.

Marcel Ciolacu a amenințat chiar că, în cazul în care în partid nu se iau măsuri rapide, el este gata să renunțe la șefia Camerei Deputaților.

Surse politice au declarat pentru mainnews.ro că Marcel Ciolacu dar și senatorul PSD Paul Stănescu i-au convocat pe liderii apropiați la o întâlnire în biroul șefului Camerei Deputaților. Sunt prezenți europarlamentarul Gabriela Firea, Claudiu Manda, Olguța Vasilescu, Cătălin Rădulescu dar și Florin Iordache – toți cunoscuți ca fiind critici ai Vioricăi Dăncilă.

 

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW