Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


PSD vrea comisie de anchetă pentru alegerile europarlamentare: Acuză posibile fraude

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 19 iunie 2019 Etichete: , ,

PSD ia în calcul înființării unei comisii parlamentare de anchetă privind votul din 26 mai, existând suspiciuni privind posibila fraudare. Anunțul a fost făcut de Mihai Fifor, purtător de cuvânt al PSD, la Antena 3.

„Urmărim și noi cu foarte mare atenție tot ce a apărut legat de o posibila fraudare a alegerilor din 26 mai. Am discutat și probabil vom avea ca ideea, in Coaliție, înființarea unei comisii parlamentare de anchetă a votului din 26 mai”, a declarat Mihai Fifor la Antena 3.

Marcel Ciolacu: Trebuie modificată legislaţia

Referitor la acest subiect, președintele Camerei Deputaților a spus: „Am văzut toți, din nou, cozile din diaspora. Acest lucru s-a restrâns, în principal, asupra PSD. Cred ca e de datoria noastră să rezolvăm această situație”.

„Suntem toți de acord că trebuie modificată legislația privind cel puțin votul din diaspora ca urgență, ținând cont că alegerile prezidențiale sunt primele și sunt anul acesta. În plenul reunit de ieri s-a constituit comisia comună. Azi va apărea în Monitorul Oficial, iar de mâine această comisie va fi operațională.E de datoria mea să stau de vorbă cu toți liderii politici și să facem un calendar și să vedem dacă ne încadrăm în această sesiune, sau facem o sesiune extraordinară. Azi îi voi contacta telefonic pe toți liderii de grup ca să putem creiona un plan. Pentru prima dată toți liderii politici sunt de acord că trebuie de urgență inițiată o schimbare a acestei legislații. Sunt două propuneri: votul prin corespondență și prelungirea timpului. Noi, cei din PSD am vrea să evităm votul electronic, cel puțin acum. Noi ne gândim la un vot care să se desfășoare pe parcursul de două zile”, a spus Ciolacu, referitor la solicitarea lui Klaus Iohannis.

Preşedintele României a cerut, miercuri, Guvernului şi Parlamentului, un proiect de lege urgent pentru modificarea legislaţiei electorale.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *