Sunday, January 16, 2022
Jurnalism corect


PSD va sesiza Avocatul Poporului pentru a contesta OUG privind alegerile anticipate/ Simonis: Nu mi se pare normal

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 11 februarie 2020 Etichete: , , ,

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a anunțat că formațiunea va sesiza Avocatul Poporului pentru a contesta la Curtea Constituțională OUG privind alegerile anticipate.

„Vom face o sesizare către Avocatul Poporului pentru a contesta această ordonanţă de urgenţă, pentru că şi ea modifică legislaţia electorală în ultimele şase luni înainte de alegeri. Pe de altă parte, vreau să fie foarte clar că în spaţiul public se vorbeşte foarte serios şi de către cei de la PNL, care mint nonşalant. Înţeleg că clamează prin această ordonanţă că cetăţenii români care nu aveau drept de vot vor avea după această ordonanţă.

Vreau să fie foarte clar: dacă această ordonanţă va intra în vigoare, va trece de controlul de constituţionalitate, practic un cetăţean al judeţului Timiş, dacă se află în vacanţă în judeţul Vaslui, va putea vota inclusiv parlamentarii de Vaslui. Dacă dumneavoastră vi se pare normal ca un timişorean, ca mine, care nu am fost niciodată în judeţul Vaslui până în ziua alegerilor, să poată vota parlamentarii de Vaslui, mie nu mi se pare normal”, a afirmat Simonis, întrebat despre prevederile ordonanţei de urgenţă privind alegerile anticipate.

De asemenea, acesta a mai precizat că PSD este pregătit pentru alegeri anticipate, dar nu i se pare normal să fie organizate cu doar patru luni înainte de cele la termen.

Întrebat dacă social-democrații sunt îngrijorați în legătură cu alegerile anticipate, Simonis a spus:

„Au fost voci care susţin alegeri anticipate şi voci care au susţinut că este mai bine să nu fie anticipate pentru stabilitatea din ţară. (…) Nu am discutat cu toţi colegii parlamentari, dar nu există o preocupare majoră în acest sens”, a mai declarat Simonis.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW