Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 21 august 2021

Paul Stănescu, secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), a anunțat sâmbătă, 21 august, că formațiunea din opoziție va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu.

Social-democrații profită de scandalul celor două dosare deschise în urmă cu mai mulți ani de autoritățile din SUA, pe numele premierului Florin Cîțu, și arată că președintele Klaus Iohannis și PNL nu ar mai avea „dreptul să vorbească despre statul de drept” cu „un condamnat în fruntea executivului”.

Depunerea candidaturii premierului Cîțu la președinția PNL echivalează cu susținerea necondiționată a președintelui Klaus Iohannis pentru un penal. Sub conducerea lui Klaus Iohannis, România a bifat astfel o premieră internațională ca un guvern democratic și un partid istoric să fie conduse de un politician care a făcut închisoare, iar politica oficială de stat să devină ≪Doar Penali în funcții publice≫”, potrivit unui comunicat de presă transmis de PSD.

Paul Stănescu susține că emblema actualului Guvern ar fi minciuna, menționând anunțul premierului despre creșterea economică de 13%, înregistrată de România în trimestrul al doilea al anului 13%.

Cu Pinocchio în frunte, încrederea în executiv este la pământ, astfel încât două treimi din români simt direcția greșită și se întreabă, firesc, în ale cui buzunare se află halucinanta creștere economică cu 13%?”, au precizat social-democrații.

Context

Partidul Social Democrat poate depune o moțiune de cenzură în noua sesiune parlamentară care începe la 1 septembrie și termină în luna decembrie.

Astfel, ar fi a doua încercare a principalului partid de opoziție de a da jos Guvernul condus de Florin Cîțu, după ce, pe 29 iunie, la finalul primei sesiuni parlamentare, moțiunea de cenzură depusă de PSD nu a obținut voturile necesare în Parlament pentru a fi adoptată.

Social-democrații au mai depus patru moțiuni simple, împotriva miniștrilor Vlad Voiculescu(demis ulterior de Florin Cîțu), Claudiu Năsui, Adrian Oros și Cristian Ghinea, dar coaliția de la guvernare, formată din PNL, USR PLUS și UDMR le-a respins în Parlament.

Rămâne de văzut dacă social-democrații vor depune moțiunea de cenzură înainte de Congresul Partidului Național Liberal, ce are loc pe 25 septembrie.

Chiar dacă se află într-o competiție politică internă destul de dură cu premierul Florin Cîțu, este greu de crezut că Ludovic Orban va colabora cu PSD pentru a da jos Guvernul, având în vedere că nu a făcut acest lucru nici la moțiunea din iunie.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/psd-va-depune-motiune-de-cenzura-impotriva-guvernului-citu/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW