Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


PSD va ataca o hotărâre prin care Guvernul ar fi dat bani administrațiilor conduse de PNL / Marcel Ciolacu: Nimeni niciodată, niciun premier nu şi-a permis aşa ceva

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 17 decembrie 2020

Marcel Ciolacu a anunțat joi că Partidul Social Democrat va face o plângere penală și va ataca în contencios administrativ o hotărâre de guvern prin care ar fi fost împărțite sume importante de bani administrațiilor conduse de membri ai PNL. 

Guvernul a emis o hotărâre prin care a împărţit sume importante doar administraţiilor conduse de membri ai PNL. Este o mită, după ce acum o lună de zile a existat la fel o hotărâre de Guvern, printr-o mită electorală către administraţiile PNL, aceasta este o mită ca primarii PNL să îl susţină în continuare de a fi preşedintele PNL”, a declarat, joi, Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că partidul va solicita și o ordonanță de suspendare a aplicării hotărârii de Guvern. Ciolacu susține că niciun prim-ministru nu și-a permis să emită o astfel de hotărâre în ultimii 30 de ani și îl acuză pe Ludovic Orban că ar fi făcut acest lucru de trei ori în ultimul an.

Am luat hotărârea, în cadrul Consiliului Politic Naţional alături de colegii mei, să atacăm atât la contenciosul administrativ această hotărâre de Guvern, să solicităm o ordonanţă de suspendare a aplicării hotărârii de Guvern şi mai mult să facem un demers penal către primarii, către miniştrii care au avizat această hotărâre de Guvern. Mi se pare corect ca, după 30 de ani, această practică să înceteze. Nimeni niciodată, niciun premier şi niciun Guvern nu şi-a permis aşa ceva. Acest lucru s-a întâmplat de trei ori sub guvernul domnului Orban”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Acesta a explicat că s-ar fi mutat sume „importante” în Fondul de rezervă al premierului, de unde ar fi fost distribuite, în mod discreționar, către administrațiile locale PNL, după „bunul plac” al celui care a redactat documentul.

S-au mutat sume importante în Fondul de rezervă al premierului şi de acolo discreţionar, deoarece dacă această distribuire a banilor se făcea prin Ministerul de Finanţe şi s-ar fi făcut în funcţie de o formulă, s-au mutat în Fondul de rezervă al prim-ministrului şi de acolo fiecare sumă a fost transmisă după bunul plac al celui care a redactat acest document”, a explicat președintele PSD.

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, alocarea a peste 876 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, unor unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale, pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare până la sfârșitul anului 2020, precum și pentru finanțarea cheltuielilor necesare asigurării activității de asistență socială și de protecție a copilului, pentru luna noiembrie 2020, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Dezvoltării.

Sumele repartizate pe județe pot fi accesate aici.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW