Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


PSD și PNL merg pe listă comună la alegerile europarlamentare

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 21 februarie 2024

Este aproape oficial. Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal vor candida pe aceeași listă la alegerile europarlamentare. Acestea se vor desfășura pe data de 9 iunie, foarte probabil odată cu alegerile locale. 

La 34 ani de la Revoluție, un elefant politic va bântui România. Pe modelul defunctelor FSN și USL, PSD și PNL, cele mai mari partide ale țării, vor tranșa la masa verde rezultatele următoarelor alegeri. Partidul condus de Marcel Ciolacu și cel în fruntea căruia se află Nicolae Ciucă au hotărât să candideze pe aceeași listă la europarlamentare. Decizia a fost luată în urma consultărilor cu președintele Klaus Iohannis și urmează să fie anunțată oficial în jurul orei 19:00.

„La europarlamentare am decis să avem liste comune”, a transmis Nicolae Ciucă.

„Propunerea mea e ca lista de europarlamentare să fie deschisă de o femeie care să fie independentă de cele două partide”, a declarat premierul Ciolacu

În schimb, dacă nu va interveni vreo întorsătură de situație, cele două partide vor avea liste separate la alegerile locale, cele pentru care interesele și orgoliile politicienilor locali nu au putut fi potolite de la centru.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW