Monday, November 30, 2020
Jurnalism corect


PSD se opune creșterii vârstei de pensionare: Guvernul PNL are în vedere această măsură/Este un dar otrăvit

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 11 decembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Partidul Social Democrat (PSD) se opune creșterii vârstei de pensionare. Premierul Ludovic Orban a declarat că există domenii de activitate, precum medicina sau educația, în care angajații ar trebui să aibă dreptul să aleagă când să iasă la pensie.

„PSD se va opune oricărei tentative a Guvernului PNL de a majora vârsta de pensionare la 70 de ani. PSD atrage atenția că propunerea prim-ministrului Orban ca salariații să poată opta pentru prelungirea perioadei de activitate până la 70 de ani, reprezintă un „dar otrăvit” prin care se încearcă realizarea primului pas în creșterea vârstei de pensionare”, a transmis Partidul Social Democrat, printr-un comunicat de presă.

Premierul României, Ludovic Orban, crede că sunt domenii de activitate în care angajații ar trebui să aleagă când se pensionează.

„Din punctul meu de vedere, sigur sunt domenii de activitate unde ar trebui lăsați angajații să se decidă ei dacă se pensionează. Să se mărească vârsta de pensionare de la 65 la 70 de ani, în medicină, în educație. Dacă vrea să lucreze în sistemul public, să suspende plata pensiei”, declara, marți, Ludovic Orban.

Premierul a menționat însă că nu există niciun proiect de lege referitor la creşterea vârstei de pensionare. Social Democrații susțin însă că Guvernul PNL are în vedere această măsură.

„Declarațiile recente ale reprezentanților PNL arată că această măsură este avută în vedere de Guvern, chiar dacă nu s-a luat „încă” o astfel de decizie și nu s-a discutat „deocamdată” un astfel de proiect.

PSD atrage atenția că în România nu se poate discuta de majorarea vârstei de pensionare la nivelul altor state europene, în condițiile în care speranța de viață din România este mai mică cu 8 ani față de media UE”, se mai arată în comunicatul PSD.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW