Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


PSD reaprinde scandalul sacilor cu voturi de la Sectorul 1. Clotilde Armand: Un nou fake news grosolan

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 7 august 2021

România TV și Antena 3, televiziunile de casă ale PSD, au difuzat în seara zilei de vineri, 6 august, noi imagini din Biroul Electoral al Sectorului în care, spun social-democrații, ar apărea Clotilde Armand. Actual primar al Sectorului 1 a negat vehement că ar fi persoana din respectivele imagini și a anunțat că se va adresa instanței. 

La aproape un an de la alegerile locale, discuțiile despre ce s-a întâmplat în sediul Biroului Electoral al Sectorului 1 sunt departe de a se fi încheiat. Social-democrații pedalează în continuare pe ideea cum că Daniel Tudorache, primar în funcție la acel moment, ar fi fost furat, argumentul fiind acela că printre persoanele care s-au aflat în camera unde erau depozitați sacii cu voturi erau și unii candidați USR PLUS. Potrivit articolului 121 din Legea privind alegerea autorităților administrației publice locale, candidații pot asista la operațiunile electorale, însă le este interzis să intervină în organizarea și desfășurarea alegerilor.

Scandalul a fost adâncit și de implicarea procurorului Sorin Iaşinovschi de la celebra Secție Specială, care, în urma unei plângeri depuse de Dan Tudorache, a deschis dosar penal și a pus Poliția Capitalei să renumere toate voturile exprimate la alegerile locale din septembrie 2020 pentru funcţia de primar al Sectorului 1. La șase luni de la dispoziția procurorului, polițiștii nu au încheiat renumărarea voturilor. De altfel, mai mulți specialiști spun că și în situația în care s-ar ajunge la un rezultat clar în favoarea lui Tudorache, este aproape imposibilă schimbarea lui Clotilde Armand din funcția de primar. Mandatul acesteia a fost definitiv validat de instanță, în toamnă.

România TV și Antena 3, abonate la banii Primăriei Sectorului

În timpul mandatului de primar al Sectorului 1, Dan Tudorache a alocat sume consistente către televiziuni și site-uri de știri prin difuzarea de publicitate plătită din bani publici. Cel mai flagrant caz este cel al unui spot publicitar, difuzat în timpul campaniei electorale, în care era promovată un spital aflat în stadiul de machetă. Nu există date publice care să arate amploarea cheltuielilor primarului Tudorache din banii sectorului cu presa loială, însă un contract publicat ne arată ordinul sumelor despre care se discută:

– B1 TV: 100.050 euro;
– Antena 3: 70.000 euro;
– Romania TV: 69.000 euro;
– Luju.ro: 50.000 euro;
– Luis Lazarus Live: 30.000 euro.

Clotilde Armand, primarul ales al Sectorului 1

Tribunalul București a validat definitiv pe 27 octombrie 2020 mandatul de primar al lui Clotilde Armand.

Candidata USR PLUS susținută de PNL a câștigat alegerile în sector cu 36.455 de voturi – 40,95%, fiind urmată de Daniel Tudorache cu 35.451 de voturi – 39,82%.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW