Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


PSD propune amânarea consultărilor dintre PNL și celelalte partide parlamentare: Agenda politică a PNL este în totală contradicție cu prioritățile cetățenilor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 8 martie 2020 Etichete: , , , ,

Ludovic Orban a invitat partidele politice la consultări pentru stabilirea datei pentru alegerile locale. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, propune amânarea acestor dezbateri, motivând că prioritatea Guvernului ar trebui să fie acum prevenirea răspândirii coronavirusului. 

Într-un comunicat de presă PSD a transmis că social-democrații au constatat „că agenda politică a PNL este în totală contradicție cu prioritățile cetățenilor”.

„Evoluțiile efectelor provocate de coronavirus sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, iar Guvernul demonstrează că este nepregătit, total depășit de situație și incapabil să facă față corespunzător provocărilor din ce în ce mai stringente”, transmite PSD.

Social-democrații consideră că prioritatea PNL și a premierului interimar ar trebui să fie aducerea tuturor forțelor politice la aceeași masă „în vederea adoptării unui set de măsuri clare necesare protejării populației”.

„Adâncirea crizei politice interne pe care PNL a creat-o în mod artificial prin forțarea alegerilor anticipate ar fi în totală contradicție cu mesajul de responsabilitate și siguranță pe care cetățenii îl așteaptă în aceste zile de la cei aflați la putere„, se mai arată în comunicatul PSD.

În acest context, PSD propune amânarea consultărilor referitoare la alegerile locale.

„Având în vedere aceste aspecte, PSD propune amânarea consultărilor referitoare la alegerile locale, pentru care oricum nu există o bază legală și pentru care trebuie așteptat votul de învestitură pentru guvernul Cîțu, și demararea de urgență a consultărilor cu partidele pentru gestionarea corespunzătoare a crizei provocate de coronavirus”, este propunerea social-democraților.

PSD mai apreciază că toate partidele politice ar trebui să pună mai presus sănătatea populației și interesele României.

„În acest context dificil, amplificat de perspectivele unei recesiuni economice mondiale care va avea efecte și asupra celei naționale, dar și a crizei migranților, PSD apreciază că toate partidele politice trebuie să pună mai presus sănătatea populației și interesele României!”, conform PSD

PSD lansează un apel către PNL pentru a renunța la „slăbirea instituțiilor statului prin continuarea jocurilor politice pentru anticipate”.

„PSD va continua să susțină necesitatea unui dialog constructiv la nivelul scenei politice pentru depășirea acestei crize și face un apel la PNL să renunțe la slăbirea instituțiilor statului prin continuarea jocurilor politice pentru anticipate. Un guvern cu atribuții limitate și un Parlament dizolvat ar însemna paralizarea totală a țării și incapacitatea de a acționa eficient în fața amenințărilor. PNL trebuie să înțeleagă, măcar în al 12-lea ceas, că trebuie să se comporte responsabil și să nu-i lase pe români să lupte cu mâinile goale în fața coronavirusului!”, se mai arată în comunicatul citat.

sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW