Sunday, October 2, 2022
Jurnalism corect


PSD promite că în anul 2023 nu vor exista modificări la Codul Fiscal

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 22 septembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a transmis joi, 22 septembrie, în urma unei întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri, că anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal .

Președintele PSD s-a întâlnit joi cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia. Pe lângă promisiunea legată de Codul Fiscal, Ciolacu a precizat că „unele dintre cele mai puternice companii românești și străine susțin necesitatea creșterii salariului minim”.

Sunt 1,5 milioane de români plătiți cu salariu minim, majoritatea în mediul privat. Avem nevoie ca acești oameni să o ducă mai bine și să nu mai fie tentați să plece din țară. Iar validarea acestei măsuri vine și din partea Uniunii Europene care a stabilit recent un salariu minim european”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a mai menționat că vor exista întâlniri constante cu mediul de afaceri, întrucât „politicile publice de creștere a veniturilor populației trebuie să meargă concomitent cu măsurile pentru sprijinirea sectorului privat”.

Am alocat deja 6% din PIB pentru finanțarea economiei, dar este nevoie de măsuri suplimentare mai ales în domeniul energiei pentru a menține competitivitatea mediului de afaceri românesc”, a transmis liderul PSD.

În anul 2023, potrivit acordului semnat la formarea coaliției PSD-PNL-UDMR, funcția de prim-ministru va reveni Partidului Social Democrat, iar Marcel Ciolacu, liderul partidului, este în cărți pentru a-l înlocui pe Nicolae Ciucă (PNL).

Pe parcursul anului 2022, Codul Fiscal a fost modificat de Guvern, fiind majorate taxele pentru venituri obținute din jocuri de noroc și accizele la țigări, băuturi cu zahăr și cele alcoolice. Totodată, a fost modificată valoarea impozitului pentru contractele part-time.

Alte modificări, precum creșterea TVA în domeniul HoReCa, vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2023.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW