Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


PSD, pregătit să intre la guvernare. Social-democraţii ar vrea să propună premierul – SURSE

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 2 noiembrie 2021

Partidul Social Democrat se pregătește să facă o propunere de prim-ministru la consultările ce vor avea loc la Palatul Cotroceni, după ce premierul desemnat Nicolae Ciucă și-a depus mandatul, potrivit unor surse Main News. Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat marți, 2 noiembrie, că social-democrații sunt pregătiți să intre la guvernare.

PSD își asumă și în această criză să intre la guvernare. Vom vedea în ce direcție duc lucrurile(…)Am constatat că, dupa încă 10 zile de criză, anumiţi lideri politici au spus clar că nu poate să treacă prin Parlament un guvern minoritar, lucru pe care îl spunem de la începutul crizei. Toate scenariile rămân deschise în continuare şi cred cu tărie că întoarcerea la popor e cea mai corectă”, a declarat Marcel Ciolacu, marți, în cadrul unei declarații de presă susținută la sediul PSD.

Liderul PSD susține că va purta discuții pentru formarea unei majorități parlamentare cu toți liderii politici.

Vorbesc cu toată lumea la telefon, nu am nicio reţinere, indiferent din ce zonă politică vin aceste telefoane. Vorbesc la telefon cu toţi actorii politici care pot ajuta la ieșirea din criză și să ne întoarcem la problemele românilor(…)Fac o solicitare la toţi reprezentanţii partidelor parlamentare să avem foarte mare grijă la ce vorbim pentru că cu toții suntem responsabili de declarațiile noastre”, a spus liderul PSD.

Nicolae Ciucă și-a depus mandatul

Nicolae Ciucă și-a depus oficial mandatul de prim-ministru desemnat, potrivit unei scrisori transmisă marți, 2 noiembrie, președintelui interimar al Camerei Deputaților, Florin Roman.

Vă aduc la cunoștință că, în data de 1 noiembrie 2021, am depus mandatul încredințat prin Decretul nr. 1064 din 21.10.2021 pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra listei și programului Guvernului, decret publicat în Monitorul Oficial al României”, se arată în scrisoarea obținută de Main News.

În acest moment, președintele Klaus Iohannis va trebui să convoace partidele parlamentare la consultări, pentru a desemna un nou prim-ministru.

Deși social-democrații nu au făcut nicio propunere la precedentele două consultări de la Palatul Cotroceni, surse politice au precizat pentru Main News că PSD se pregătește să propună un prim-ministru.

Toate aceste decizii, așa cum am anunțat și ieri (n.r. luni), le vom lua urmare a întâlnirii a forurilor de conducere în PSD astfel încât strategia noastră să fie cea mai potrivită. Nu pot să îmi emit păreri personale, atât timp cât nu am luat o decizie(….)Nu speculăm, facem așa cum v-am spus, vom avea ședință la partid și vom stabili strategia”, a spus Sorin Grindeanu, proaspăt ales președinte interimar al Camerei Deputaților, marți, la Parlament.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW