Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


PSD pregătește o nouă lege cu impact bugetar major: Statul să susțină plata voucherelor de vacanță acordate de firmele private

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 14 iunie 2020 Etichete: ,

Partidul Social Democrat a anunțat că va depune în Parlament un o inițiativă legislativă ca statul să plătească contravaloarea voucherelor de vacanță acordate de companiile private, pentru 2020 și 2021. 

„Statul susţine contravaloarea tichetelor de vacanţă acordate de orice angajator, stat sau privat, în cuantum de 1.450 de lei pe angajat pentru anii 2020 şi 2021. Sistem de vouchere pentru ca agenţiile turistice să poată reprograma serviciile pe care a încasat banii, dar nu le-a putut presta şi ajutoare nerambursabile completate cu garanţii de către stat la creditele pentru investiţii prin Programul pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare, aşa cum este prevăzut în programul economic cu cele 28 de măsuri, prezentat de PSD,” a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

Social-democrații nu au precizat care este impactul bugetar și sursa de finanțare pentru acest proiect legislativ.

În sectorul privat din România lucrează aproximativ 4,5 milioane de angajați. În eventualitatea în care toți ar primi voucher de vacanță achitat de stat, impactul bugetar s-ar ridica la aproximativ 6,5 miliarde de lei.

Sursa foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW