Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


PSD nu îl va susţine pe Piedone la Primăria Capitalei / Scenariul în care partidul ar putea merge cu Gabriela Firea – SURSE

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 14 martie 2024

PSD nu îl va susţine pe Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei, au precizat surse politice dinspre PSD. Dacă în şedinţa coaliţiei se decid candidaturi separate ale PNL şi PSD pe Bucureşti, atunci social-democraţii vor merge cu Gabriela Firea, în schimb, dacă vor fi candidaturi comune, candidatul nu va fi nici Gabriela Firea nici Sebastian Burduja. La sectoare, se ia în calcul susţinerea comună a actualilor primari şi candidaţi comuni în sectoarele conduse de primari USR.

Coaliţia se reuneşte, joi, de la ora 17.00, pentru a discuta despre lista comună la europarlamentare şi candidaţii la alegerile locale, în Capitală.

Potrivit unor surse politice, PSD nu îl va susţine pe Cristian Popescu Piedone din partea formaţiunii la Primăria Capitalei. Şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a infirmat o susţinere a liberalilor pentru primarul Sectorului 5.

Variantele luate în calcul în coaliţie sunt fie candidaturi comune PSD-PNL la Capitală şi sectoare, fie candidaturi separate la Primăria Generală şi candidaturi comune ale celor două formaţiuni la primăriile de sector.

În cazul în care PNL şi PSD vor avea candidaţi separaţi, PSD va merge în cursa pentru Primăria Capitalei cu Gabriela Firea. În schimb, în cazul unei candidaturi comune cu PNL, atunci candidatul nu va fi nici Gabriela Firea, nici Sebastian Burduja din partea PNL.

Liberalii au anunţat deja că merg cu Sebastian Burduja, în varianta în care au candidat propriu la alegerile pe Bucureşti.

La sectoare, în schimb, se ia în calcul candidaturi comune ale PSD şi PNL, cu susţinerea actualilor primari în funcţie, şi candidaţi agreaţi în sectoarele conduse de USR.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW