Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


PSD: Ne opunem categoric proiectului lansat de PNL privind privatizarea programelor de sănătate

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 27 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Social-democrații au  declarat, luni, că se opun proiectului Ministerului Sănătății privind privatizarea programelor de sănătate. Aceștia consideră că sănătatea este un drept garantat pentru toți cetățenii.

PSD se opune categoric proiectului lansat de PNL privind privatizarea programelor de sănătate. Sănătatea este un drept constituțional garantat pentru TOȚI cetățenii, nu doar pentru cei cu venituri mari, așa cum vrea PNL!
Pe înțelesul tuturor, privatizarea programelor de sănătate publică înseamnă că bugetul pentru tratamentele mai scumpe sau cele de urgență să se împartă și cu spitalele private. Deci în mod evident vor rămâne mai puțini bani la spitale de stat. Altfel spus, vor fi mai puțini pacienți care se vor putea trata GRATUIT la stat și din ce în ce în ce mai mulți pacienți care vor trebui să se trateze CONTRA-COST în clinicile sau spitalele private”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a PSD.

Spitalele private ar putea accesa oricând fondurile statului pentru programele de sănătate. Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică o ordonanță în acest sens. Pentru a intra în vigoare, este nevoie de modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Sursă foto: Evz.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW