Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


PSD, moțiune simplă împotriva ministrului de finanțe. Cîțu, amenințare pentru Dăncilă și Teodorovici: Rezultatul este unul neplăcut

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 21 noiembrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Partidul Social Democrat (PSD) va depune, săptămâna viitoare, o moțiune simplă împotriva ministrului de finanțe,  Florin Cîțu, pentru a da explicații cu privire la creșterea euro, conform unui anunț al Vioricăi Dăncilă. În replică, Florin Cîțu spune că va veni în Parlament cu toți directorii MFP și ANAF care au lucrat cu fostul minstru și cu Darius Vâlcov. 

„Momentul adevărului. Va anunț o premieră în cazul moțiunii simple care mă vizează, la Senat.

Pentru prima oară în istorie voi aduce în Parlament cu mine toți directorii din MFP și ANAF care au lucrat cu fostul minstru și cu Darius Valcov la elaborarea bugetului, a rectifcarii din august și mai ales la elaborarea strategiei fiscal bugetare pentru perioada 2019-2021.

Vor fi prezenți cu date și documente oficiale care vor arată:

– Viorica Dancila și Eugen Teodorovici știau din martie că vor depăși țintă de deficit

– situația execuției bugetare și mai ales estimările pentru final de an la momentul în care am preluat mandatul.

În conferință de presă pe care o voi ține înainte de moțiune, îi voi lasă pe directorii respectivi să va prezinte datele reale cu documente. Să vedem atunci cine-i minte pe români. Va garantez că rezultatul este unul neplăcut pentru Dancila și Teodorovici”, a scris Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Viorica Dăncilă a spus, miercuri, într-o apariție televizată, că PSD va depune o moțiune simplă împotriva lui Florin Cîțu.

„La începutul săptămânii viitoare vom depune o moțiune simplă pentru domnul Cîțu în Senatul României, având în vedere creșterea euro, creștere care îi afectează pe români”, a anunțat Viorica Dăncilă, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Cursul de schimb al leului a atins, miercuri. al treilea minim istoric la rând în raport cu euro.

BNR a cotat moneda la 4,7776 lei/euro, de la 4,7759 lei față de valoarea din ședința de marți și 4,7729 în cea de luni.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW