Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


PSD Mioveni își exprimă „susținerea totală” față de primarul Ion Georgescu, prins cu șpagă de DNA

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 5 octombrie 2023 Etichete: ,

Cu toate că a fost prins de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în timp ce returna o șpagă, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, beneficiază de „susținerea totală” a organizației locale a Partidului Social Democrat.  

Georgescu a fost reținut pentru 24 ore de Direcția Națională Anticorupție pentru trafic de influență, după ce a fost prins în timp ce înapoia o șpagă. Potrivit anchetatorilor, în toamna anului 2022, Georgescu ar fi acceptat de la o persoană, martor în dosar, o șpagă de 30.000 euro, pentru angajarea unei rude la Spitalul Orășenesc Mioveni.

Primarul ar fi primit o primă tranșă de 10.000 euro, însă nu a reușit să își țină promisiunea, astfel că persoana respectivă i-a cerut banii înapoi. Acesta a fost momentul în care procurorii au intrat pe fir, iar pe 4 octombrie l-au prins pe edil chiar în sediul primăriei în timp ce returna cei 10.000 euro. 

PSD Mioveni îl ia în brațe pe Georgescu

În ciuda acestui fapt, organizația locală a PSD, cea din care face parte și ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu, și-a declarat susținerea față de edil.

„Organizația PSD Mioveni s-a întrunit astăzi la ora 10.00 pentru a-și exprima susținerea totală față de domnul primar Ion Georgescu. Totodată credem în nevinovăția dumnealui și avem încredere că va trece peste aceste momente dificile și suntem convinși că își va relua activitatea la Primăria orașului Mioveni pentru că proiectele în derulare trebuie finalizate pentru comunitatea din Mioveni. Considerăm decizia de excludere a dumnealui ca fiind una pripită și fără fundament la data adoptării”, au scris reprezentanții partidului, pe Facebook.

Exclus din partid

În schimb, PSD Argeș a decis ca Georgescu să fie exclus din partid.

„Întrunit în şedinţă extraordinară, Biroul Permanent Judeţean al PSD Argeş a decis astăzi, 04.10.2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al oraşului Mioveni”, a transmis, miercuri seară, PSD Argeş, într-un comunicat de presă.

Este al doilea caz de corupție descoperit de procurori, între aleșii locali PSD, în mai puțin de două săptămâni, după cel al președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW