Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


PSD își extinde colaborarea cu fostul partid al oligarhului Plahotniuc

By Vîrban Robert , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 20 iunie 2022

Prezent la sfârșitul săptămânii trecute în Republica Moldova pentru ședința comună a parlamentelor, președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit și cu conducerea Partidului Democrat din Moldova, fosta formațiune politică a oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Potrivit unui comunicat transmis de PDM, însoțit și de fotografii surprinse la întrevedere, reprezentanții celor două partide au convenit asupra extinderii colaborării.

„Monica Babuc și Marcel Ciolacu au convenit să dezvolte în continuare o colaborare cât mai strânsă și să asigure multiplicarea participării active a PDM și PSD din România în viața politică și social-economică a țărilor noastre în beneficiul cetățenilor”, au transmis reprezentanții PDM.

Cine sunt partenerii PSD de peste Prut

Pentru cine nu știe, PDM este principala formațiune care a deținut puterea politică în Republica Moldova în perioada 2009 – 2019, marcată de jaful din sistemul bancar, anularea ilegală a alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Chișinău și nu în ultimul rând încercarea de uzurpare a puterii, în pofida înfrângerii suferite în alegerile parlamentare.

În vara anului 2019, deși în Parlament exista o majoritate care o desemnase pe Maia Sandu pentru ocuparea funcției de prim-ministru, împins de la spate de Plahotniuc, Pavel Filip, aflat și acum în conducerea PDM, a refuzat timp de mai multe zile să predea fotoliul.

A fost nevoie de intervenția comună a UE, SUA și Federației Ruse pentru ca Vladimir Plahotniuc să renunțe la putere. Oligarhul a fugit din Republica Moldova pe 14 iunie 2019, imediat ce partidul său a pierdut puterea. Ulterior, pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă, acesta fiind acuzat de escrocherie, spălare de bani, organizarea și conducerea unui grup criminal.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW