Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


PSD: În timp ce românii mureau, Voiculescu, Cîțu și Mihăilă furau UPDATE

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 23 noiembrie 2023

UPDATE Și europarlamentarul Mihai Tudose a transmis un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook: „ Și uite-așa, marele specialist Cîțu împreună cu neprihăniții/ neprihănitele useriști/useriste (fiindcă la ei genul e neclar) sunt pe cale să afle împreună cu statul (DNA): ei – răspunsul la întrebarea “de ce nu sunt bani la buget acum” și statul (noi) – răspunsul la întrebarea “ce naiba au făcut ăștia cu sutele de miliarde împrumutate”. Și uite-așa vocalii Cîțu & co și Voiculescu & co sunt pe cale să se transforme din cavalerii apocalipsei, care ne tot dau sfaturi, în corul bocitoarelor care își invocă inocența, în timp ce “li se vede sarcina”. Fiindcă, în final, statul român prin instituțiile abilitate, ne va spune dacă Superman Cîțu și ai lui și Voiculescu și ai lui, atunci când au împrumutat sute de miliarde care s-au dus în neant, au fost hoți sau idioți. Sau ambele”.

Știrea inițială

Partidul Social Democrat (PSD) a reacționat joi, 23 noiembrie, după ce Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut avizarea cercetării și ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, în dosarul legat de achiziția vaccinurilor împotriva COVID-19.

„În timp ce românii mureau, Voiculescu, Cîțu și Mihăilă FURAU!

1 miliard de euro a fost costul plătit de români în plină pandemie pentru milioanele de doze de vaccinuri inutile cumpărate de acești infractori. Astăzi, DNA a început urmărirea penală împotriva acestui GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT!

Recidivistul Cîțu și «Magicianul» Voiculescu i-au închis pe români în case ca să poată FURA! A venit timpul să plătească pentru faptele lor!”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a partidului.

Context

Procurorii susțin că cei trei oficiali ar fi aprobat achiziția a 52,8 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, cu toate că nu era nevoie în acel moment. Acestea valorează peste 1 miliard euro, sumă ce reprezintă prejudiciul în acest dosar.

„În perioada ianuarie – mai 2021, persoane din Guvernul României, cu încălcarea dispozițiilor legale și în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziției, ar fi contractat un număr mult mai mare de doze de vaccin (Pfizer ¬și Moderna), în condițiile în care numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane. Concret, deși dozele de vaccin contractate anterior datei de 1 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane, două dintre cele trei persoane față de care se solicită formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale, beneficiind de ajutorul celei de a treia, ar fi tranzacționat și ordonanțat la plată achiziția în plus a cantității de 52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA, sumă care constituie un prejudiciu adus bugetului statului”, au transmis procurorii DNA. Mai multe detalii, aici

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW