Sunday, May 16, 2021
Jurnalism corect


PSD îi solicită lui Iohannis să ceară mandat de la Parlament înainte de negocierile pentru fondurile UE

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 iulie 2020 Etichete: , , ,

Partidul Social Democrat îi cere președintelui Klaus Iohannis să obţină un mandat din partea Parlamentului înainte de a merge la negocierile pentru ajutoarele financiare primite de ţările Uniunii Europene, în cazul în care aceste negocieri vor fi reluate.

 „E posibil ca această negociere să se reia, având în vedere dezvoltările din Parlamentul European. Îi solicităm preşedintelui Iohannis ca înainte să meargă la o nouă negociere să vină în Parlament, să spună ceea ce intenţionează să obţină, să obţină mandatul Parlamentului, apoi. la întoarcerea după negocieri, să vină să dea un raport Parlamentului şi, implicit, populaţiei, poporului pentru ceea ce a obţinut acolo. Lucrurile sunt extrem de importante pentru a fi luate pe persoană fizică, chiar dacă acesta este preşedintele României” a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

Conform purtătorului de cuvânt al PSD, 46,3 miliarde de euro din banii obţinuţi de România sunt sume aferente viitorul exerciţiu financiar multianual, 16,8 miliarde sunt fonduri nerambursabile iar „restul sunt împrumuturi cu condiţionalităţi”.

„Din aceşti bani,  România va trebui să dea în jur 1,4% din PIB înapoi pentru următorul ciclu bugetar. Asta înseamnă că vom rămâne cu 40 de miliarde. La acestea se vor adăuga nişte taxe pe care Uniunea Europeană intenţionează să le impună statelor membre. (…) Toate acestea nu au fost comunicate atunci când domnul Iohannis ne-a prezentat ca pe un mare succes negocierea dumnealui de la Bruxelles”, a mai afirmat Romașcanu.

sursa foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW