Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


PSD: Este obligatorie mărirea veniturilor pentru categoriile vulnerabile

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 august 2022

Social-democrații susțin că au finalizat „calcule exacte ale impactului bugetar” și continuă să ceară mărirea veniturilor pentru categoriile vulnerabile. Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat luni, 29 august, că măsurile finale vor fi anunțate în urma unor întâlniri ale Consiliului Politic Național și grupului parlamentar.

În astfel de momente, inclusiv Uniunea Europeană recomandă ca acele categorii sociale, angajați cu salariu minim, pensionari cu pensie mică, aceștia trebuie să fie protejați. Acest lucru îl are în vedere PSD cu măsurile pe care le propune”, a declarat Radu Oprea, la Digi24.

Social-democratul susține că măsurile finale vor fi anunțate pe parcursul zilelor de marți sau miercuri.

Este obligatorie mărirea veniturilor pentru categoriile vulnerabile (…) catalogarea ca populiste (n.r. a măsurilor propuse de PSD) sfidează orice regulă a bunului simț, a moralității. Atunci când cei care au venituri mici nu își pot trimite copiii la școală, costurile pe care le induce o politică de genul greșită, costă mult mai mult societatea în ansamblul ei. E o eroare să cataloghezi ca populism astfel de măsuri, trebuie sprijinite categoriile care au venituri mici”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PSD.

Întrebat dacă bugetul de stat poate susține noi creșteri de venituri, Oprea a menționat că „este obligat să își permită”.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW