Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Parlamentarii PSD, după ce Klaus Iohannis a criticat ordinul dat de ministerul Educației: A mimat 5 ani interesul față de educație/ Acum ne spune că a avea o meserie este o rușine

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 6 septembrie 2019 Etichete: , , , , , , ,

Klaus Iohannis susține că Ordinul ministerului Educației care prevede repartizarea automată a elevilor cu note sub 5 la Evaluarea Națională în învățământul profesional este un demers extrem de nociv pentru sistemul de învățământ. În replică, parlamentarii PSD spun că președintele a insinuat că „a avea o meserie este o rușine”.

PSD: Iohannis ne spune că a avea o meserie este o rușine/Președintele disprețuiește meseriile de electrician, instalator, croitor, mecanic sau tâmplar

Ca răspuns la afirmațiile președintelui referitoare la faptul că ordinul dat de ministrul Daniel Breaz reprezintă un demers nociv pentru sistemul educațional, PSD a transmis un comunicat de presă în care Klaus Iohannis este acuzat de ipocrizie.

„După ce a mimat 5 ani interesul față de educația românească, Klaus Iohannis ne spune azi că a avea o meserie este o rușine

După ce un întreg mandat a mimat interesul față de educația românească, fără a fi capabil ca în 5 ani de zile să vină cu vreo propunere concretă, astăzi, președintele Klaus Iohannis face dovada ipocriziei supreme atacând una dintre cele mai bune măsuri adoptate în ultimii ani privind învățământul românesc, măsură ce vine în primul rând în sprijinul tinerilor, ajutându-i să-și croiască un drum în viață, prin învățatea unei meserii, măsură cerută deopotrivă și de mediul de afaceri românesc!

Astfel, în colimatorul președintelui disperat să-și atragă capital electoral a intrat acum Ordinul nr. 4948/2019, care se referă la admiterea în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021, emis ieri, 5 septembrie, de către ministrul Educației Naționale.(…)

În ipocrizia sa, președintele Iohannis ne transmite că, nu-i așa, toți tinerii ar trebui să aibă studii superioare, chiar cu prețul de a nu-și găsi un loc de muncă în viitor.

Mai grav și total suprinzător pentru un președinte care ar trebui să unească toate categoriile sociale, mesajul care transpare din declarațiile lui Klaus Iohannis este disprețul său total față de munca fizică și față de meserii precum electrician, instalator, croitor, mecanic sau tâmplar. Rușine, domnule președinte! Aceste categorii formează în principal acea Diasporă de a cărei soartă sunteți îngrijorat, e drept, doar atunci când aveți nevoie de voturile ei!

Știm că nu vă place și că vă încurcă planurile electorale, domnule președinte, însă PSD rămâne conectat la realitate, inclusiv prin promovarea învățământul dual, nu doar a celui liceal sau universitar, deoarece, domnule președinte, dacă nu știați nevoile tinerilor sunt diferite, prin urmare, și măsurile ce-i vizează trebuie să fie diferite! De aceea, PSD va promova în continuare ideea că a învăța bine o meserie poate fi cheia pentru o viață demnă și prosperă. Pentru că a munci nu este o rușine, ci un lucru de care toți trebuie să fim mândri!”, a transmis Grupul Parlamentar al PSD din Camera Deputaților.

Iohannis: Guvernarea face experimente cu efecte grave asupra educației copiilor

Președintele României Klaus Iohannis, susține că Ordinul emis, joi, de către ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, care prevede repartizarea automată a elevilor cu note sub 5 la Evaluarea Națională în învățământul profesional, este un demers extrem de nociv pentru întreg sistemul de învățământ.

„Guvernarea PSD continuă să facă experimente cu efecte grave asupra educației copiilor din România. Cea mai recentă măsură luată de ministrul interimar al Educației Naționale cu privire la admiterea în licee, pentru anul școlar 2020-2021, este nu doar îngrijorătoare, ci și extrem de nocivă pentru întreg sistemul de învățământ.

Ordinul emis ieri, care prevede repartizarea automată a elevilor cu note sub 5 la Evaluarea Națională în învățământul profesional, este un demers mai degrabă segregaționist, care nu ține cont de individualitatea fiecărui elev. Măsura, luată din nou pe genunchi, ignoră faptul că evaluarea națională nu este un test de aptitudini și nu reflectă nici competențele specifice fiecărui copil, nici preferințele individuale pentru o carieră ulterioară.”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW