Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


PSD, după ce consilierul Mioara Costin a demisionat din Guvern: O recunoaștere oficială a culpei. Se impune începerea de anchetei penale

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 23 iulie 2021

Partidul Social Democrat susține că demisia Mioarei Costin din funcția de consilier de stat ar fi o recunoaștere oficială a culpei în scandalul „Cîțugate” și cere organelor de urmărire penală să demareze o anchetă.

PSD face un nou apel către instituțiile abilitate să declanșeze o anchetă penală în cazul „Cîțugate”, după ce culpa a fost admisă public de către cei implicați, prin revocarea din funcție a autorului punctajului politic redactat sub antetul Cancelariei Prim-Ministrului”, este reacția Partidului Social Democrat, transmisă prin intermediul unui comunicat de presă.

Social-democrații arată că organele de anchetă au oportunitatea de a demonstra opiniei publice din România că sunt imparțiale din punct de vedere politic și că aplică aceeași măsură, indiferent de culoarea politică.

Revocarea consilierului de stat reprezintă, practic, un auto-denunț prin care se confirmă autenticitatea documentului, iar faptul că premierul nu a dispus imediat sancțiuni împotriva celor care i-au folosit numele și însemnele Guvernului arată că acesta a cunoscut conținutul acelui text și a aprobat transmiterea lui către liderii PNL”, potrivit sursei citate.

PSD îl acuză pe premierul Florin Cîțu că s-a folosit de resursele umane și financiare ale Guvernului în scopuri personale și că a făcut uz de însemnele autorității instituției pe care o conduce pentru a-și crea un avantaj în competiția din interiorul partidului.

Mioara Costin a demisionat din funcția de consilier de stat

Mioara Costin a demisionat, joi seară, din funcția de consilier de stat, după ce în spațiul public a apărut un document cu antetul Guvernului, prin care fosta jurnalistă de la Realitatea trasa linii de comunicare politică pentru strategia lui Cîțu în lupta internă pentru șefia PNL.

În plus, prin intermediul documentului li se solicita membrilor de partid informații compromițătoare despre Ludovic Orban pentru a fi scurse în presă.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu se delimitează de documentul cu antetul Guvernului, adresat liberalilor din echipa sa: Nu-mi aduc aminte să-l fi văzut / Orban: Dacă este real, cine l-a elaborat trebuie să plece

Comunitatea Declic va depune un denunț la DNA

Comunitatea Declic a anunțat, joi, că va depune un denunț pe numele premierului Florin Cîțu și pe cel al consilierului de stat Mioara Costin pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu.

Denunțul este redactat de avocații Declic și va fi depus săptămâna viitoare la Direcția Națională Anticorupție. Costurile pentru plata avocaților vor fi suportate din donațiile membrilor Comunității Declic.

În opinia reprezentanților Declic, faptele consilierului de stat pot reprezenta o încălcare a atribuțiilor de serviciu, pentru că ar fi oferit, din postura de funcționar public, sprijin politic unui candidat la o funcție în partid.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *