Thursday, July 4, 2024
Jurnalism corect


PSD condamnă votul PNL prin care se reduce capacitatea de producție a energiei electrice

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 27 septembrie 2022 Etichete:

Partidul Social Democrat (PSD) a trimis marți, 27 septembrie, un comunicat în care „condamnă categoric” votul PNL, AUR și USR din Comisia economică și Comisia pentru energie prin care au respins anumite amendamente ale PSD. Acestea erau pentru menținerea în funcțiune a CET Paroșeni și a minelor Lupeni și Lonea care deservesc acest complex energetic.

„Amendamentele PSD prevedeau scoaterea CET Paroșeni din lista capacităților ce urmează să fie închise conform OUG 108/2022, privind decarbonizarea sectorului energetic, precum și prelungirea perioadei de activitate a celor două exploatații miniere.

Dacă votul membrilor PNL, AUR și USR din cele două comisii se va menține în forma finală a legii, atunci România va trebui ca în anii următori să își diminueze capacitatea de producție a energiei electrice cu încă 150 de MWh, ceea ce ar vulnerabiliza și mai mult sistemul energetic național. PSD consideră că astfel de capacități bazate pe cărbune pot fi trecute în conservare doar atunci când sunt înlocuite de alte unități echivalente”, au precizat social-democrații.

PSD adaugă că va insista în dezbaterea din Senat pentru adoptarea amendamentelor, astfel încât CET Paroșeni și cele două exploatații miniere să fie scoase din lista unităților ce urmează să fie închise.

„Totodată, PSD face un apel la toți senatorii altor formațiuni politice care pretind că vor să apere cetățenii și economia în contextul crizei energetice să voteze cele două amendamente”, conchide comunicatul.

OUG 108 o puteți citi integral aici.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW