Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


PSD cere USR suspendarea lui Clotilde Armand

By news.ro , in Justitie Politic Stirile zilei , at 7 noiembrie 2022 Etichete: , ,

PSD a cerut conducerii USR să aplice, în cazul primarului Sectorului 1 Clotilde Armand, exact aceleaşi standarde de integritate pe care le-au pretins altor politicieni acuzaţi de fapte penale şi de incompatibilitate.

Conducerea USR are obligaţia morală de a convoca, de urgenţă, o şedinţă pentru suspendarea din partid a edilului Clotilde Armand, până când aceasta îşi va rezolva problemele cu justiţia. În caz contrar, tot discursul USR privind integritatea funcţiei publice se dovedeşte a fi pură demagogie, precizează social-democraţii, într-un comunicat de presă.

Sursa citată precizează că, în cazul lui Clotilde Armand, nu mai e vorba doar de declaraţii politice sau de speculaţii de presă. Este o acuzaţie oficială, din partea Agenţiei Naţionale de Integritate care a iniţiat o procedură în justiţie împotriva doamnei primar, pentru fapte penale şi incompatibilitate.

„Din acest moment, fiecare zi în care doamna Armand rămâne în funcţia de primar reprezintă o insultă la adresa locuitorilor Sectorului 1 şi în special a celor care au votat-o pe baza discursului anti-corupţie”, mai indică sursa menţionată.

„Explicaţiile date de primarul Sectorului 1, la acuzaţiile care i se aduc în sesizarea ANI, sunt la fel de irelevante cum au fost argumentele tuturor politicienilor care susţineau că sunt nevinovaţi, după ce erau puşi sub acuzare de diverse instituţii ale statului. Atunci USR cerea cu insistenţă ca acei politicieni să renunţe la funcţiile publice până la pronunţarea magistraţilor. Cum ziceau cei de la USR? Să facă pasul în spate, să lase justiţia să-şi facă treaba, să aibă încredere în instituţii, iar dacă sunt achitaţi, pot reveni în politică”, a declarat preşedintele Organizaţiei PSD a Sectorului 1, Florin Manole.

PSD subliniază că acuzaţiile care i se aduc primarului Sectorului 1 sunt cu atât mai grave dacă ţinem cont că faptele incriminate au avut loc în perioada februarie-august 2022, adică exact atunci când străzile din sector erau pline de gunoaie şi de şobolani.

„În timp ce locuitorii Sectorului 1 sufereau din cauza mizeriei, doamna primar considera că merită să-şi crească salariul cu 30%, fix pentru aşa-zisa gestionarea a proiectelor anti-corupţie”, mai spune sursa amintită.

Conform ANI, Clotilde Armand a produs un prejudiciu asupra fondurilor europene, ceea ce atrage competenţa Parchetului European (EPPO).

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, de conflict de interese administrativ şi incompatibilitate şi anunţă că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW