Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


PSD cere USR-PLUS să voteze constituirea comisiei parlamentare care ar urma să ancheteze datele publicate de Guvern în pandemie: A fost o avalanșă de autodenunțuri

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 19 aprilie 2021

Partidul Social Democrat cere parlamentarilor USR-PLUS să voteze constituirea comisiei parlamentare de anchetă referitoare la datele publicate de Guvern în timpul pandemiei de coronavirus. 

Membrii birourilor permanente din Camera Deputaților și Senat au solicitat ca azi la 12:30 să se reunească Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului pentru a avea constituirea comisiei de anchetă referitoare la pandemie și date publice. A fost o avalanșă de autodenunțuri, precum declarația lui Vlad Voiculescu care spunea că au fost măsluite datele”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al social-democraților, senatorul Radu Oprea.

Social-democrații arată că singura soluție ca acuzațiile lansate de USR-PLUS privind raportările deceselor de COVID-19 să fie probate ar fi prin constituirea comisiei parlamentare de anchetă.

În ceea ce privește o eventuală moțiune de cenzură depusă de PSD, senatorul Radu Oprea susține că social-democrații așteaptă ședința coaliției de luni, de la ora 17.

Președintele PSD a anunțat că vom depune moțiune. E un singur glonț pe care îl putem trage, o dată pe sesiune parlamentară, cu o țintă mișcătoare. Dacă USR-PLUS decid azi să se retragă de la guvernare, ținta nu o să mai fie mișcătoare, iar moțiunea de cenzură nu își are sensul”, a precizat purtătorul de cuvânt al social-democraților.

Social-democrații nu vor susține un nou Guvern condus de Florin Cîțu sau un Guvern minoritar, a adăugat purtătorul de cuvânt al PSD.

Radu Oprea a mai precizat că, în cazul lui Florian Bodog, social-democrații vor vota „în conformitate cu raportul Comisiei Juridice”.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Florian Bodog, audiat luni în Comisia Juridică a Senatului / DNA cere, din nou, aviz pentru anchetarea fostului ministru al Sănătății

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 80170 additional Information on that Topic: mainnews.ro/psd-cere-usr-plus-sa-voteze-constituirea-comisiei-parlamentare-care-ar-urma-sa-ancheteze-datele-publicate-de-guvern-in-pandemie-a-fost-o-avalansa-de-autodenunturi/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 39777 more Info on that Topic: mainnews.ro/psd-cere-usr-plus-sa-voteze-constituirea-comisiei-parlamentare-care-ar-urma-sa-ancheteze-datele-publicate-de-guvern-in-pandemie-a-fost-o-avalansa-de-autodenunturi/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW