Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


PSD cere rectificarea votului exprimat la moțiunea simplă împotriva lui Cristian Ghinea / Cristina Prună: Nu mă las intimidată de astfel de gesturi

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 16 iunie 2021

Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat cere Biroului Permanent al Camerei Deputaților să rectifice rezultatul votului exprimat la moțiunea simplă împotriva ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, acuzând „grava încălcare a Regulamentului”. Cristina Prună, cea care a condus ședința de marți, susține că rezultatul votului a fost unul firesc și că nu va ceda la presiunile social-democraților. 

Vă rugăm să luați act de grava încălcare a Regulamentului Camerei Deputaților și să dispuneți rectificarea rezultatului votului exprimat în data de 15 iunie 2021 în cadrul ședinței de vor final asupra Moțiunii simple inițiate de deputații aparținând Grupului PSD -<<Cristian Ghinea, de la zero la abis>>”, potrivit documentului depus de grupul parlamentar PSD la Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

Social-democrații susțin că reprezentanții coaliției ar fi votat împotriva moțiunii simple de la distanță, prin intermediul tabletelor puse la dispoziție de STS, și acuză că acest lucru ar fi ilegal, întrucât votul de la distanță s-ar aplica doar în cazul actelor normative.

Se constată astfel că un număr de 50 de voturi exprimate online prin intermediul tabletelor STS, a fost cuantificat și prezentat în rezultatul final, contrar prevederilor regulamentare care stipulează că doar actele normative, în timpul pandemiei, se votează prin sistemul de votare hibrid, moțiunea simplă, nefiind act normativ, urmând a fi votată prin intermediul cartelelor de vot”, potrivit documentului semnat de Alfred Simonis.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a reacționat marți, amenințând că va depune plângeri penale pentru posibila fraudare a votului de la moțiunea simplă.

„PNL și USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moțiunea simplă pentru a-l salva pe ministrul ZERO Ghinea! Adevărul este că, regulamentar, moțiunea a trecut! În sală, au fost consemnate 139 de voturi pentru și doar 126 contra!(…)Aceasta este o ilegalitate gravă pentru care, dacă la guvernare ar fi fost PSD, acum procurorii ar fi descins deja la Parlament!”, a acuzat Marcel Ciolacu.

În replică, vicepreședintele Camerei Deputaților, Cristina Prună, cea care a condus ședința de marți, a transmis că nu se lasă intimidată de presiunea liderilor social-democrați.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va depune o plângere penală împotriva mea. Plângerea va avea la bază modul în care am condus ședința de plen în care a fost respinsă moțiunea simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea. Prin această formulă agresivă, președintele PSD încearcă să distragă atenția de la un nou eșec politic pe care l-a girat și de la ridicolul în care s-a aflat luni prin demontarea de către Cristian Ghinea, una după alta, a tuturor minciunilor scrise negru pe alb în textul moțiunii”, a scris Cristina Prună, miercuri, pe Facebook.

Deputatul USR PLUS susține că respingerea moțiunii simple împotriva lui Cristian Ghinea a fost rezultatul firesc al votului de marți și a amintit de cele trei moțiuni depuse de social-democrați în această sesiune parlamentară, respinse de actuala majoritate.

Repet. Nu mă las intimidată de astfel de gesturi de presiune precum cel anunțat de președintele PSD. Voi continua să îmi exercit mandatul de vicepreședinte al Camerei Deputaților în deplin respect cu toate prevederile legale și regulamentare. Ca deputat, sunt decisă să contribui pe mai departe, alături de colegii mei din USR PLUS și din coaliția guvernamentală, la corectarea efectelor toxice din aproape toate domeniile generate de politicile publice care au fost adoptate de guvernările PSD din ultimii ani”, a adăugat vicepreședintele Camerei Deputaților.

Camera Deputaților a respins, marți, moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. De la începutul sesiunii parlamentare, social-democrații au mai depus moțiuni simple împotriva lui Vlad Voiculescu (demis în cele din urmă de premierul Florin Cîțu), Adrian Oros și Claudiu Năsui, respinse de actuala majoritate.

CITEȘTE ȘI: Marcel Ciolacu acuză fraudarea votului la moțiunea simplă împotriva ministrului proiectelor europene / Cristina Prună: PSD trebuie să învețe lecția opoziției

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW