Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


PSD cere demiterea ministrului Mediului / Reacția lui Costel Alexe

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 17 septembrie 2020 Etichete: , , , ,

Partidul Social Democrat cere Guvernului să îl demită pe Costel Alexe, în urma acuzațiilor conform cărora ministrul Mediului ar fi plagiat lucrarea de doctorat. Liberalii consideră că aceste acuzații fac parte dintr-o manevră de campanie electorală.

Costel Alexe a fost acuzat că și-ar fi plagiat lucrarea de doctorat, iar PSD îi cere premierului Ludovic Orban să-l demită, amintind declarațiile Președintelui României, Klaus Iohannis, care susținea că un politician ar trebui să dispară din politică în momentul în care este suspect de plagiat.

Ministrul Mediului Costel Alexe suspectat că a plagiat în teza de doctorat, trebuie demis imediat, conform standardului enunțat chiar de președintele Iohannis!

PSD îi solicită public premierului Orban să semneze astăzi încetarea mandatului acestuia, iar dacă șeful Guvernului ezită să facă asta, Klaus Iohannis trebuie să intervină urgent!

Altfel, înseamnă că PNL reevaluează nu doar corupția și traseismul, ci și #plagiatul. La guvernare, nici plagiatul nu li se mai pare dureros ca o plagă, ci tinde să fi devenit obișnuit ca o șpagă!”, este mesajul transmis de PSD pe Facebook.

Ludovic Orban: Ceea ce spune PSD nu valorează nici cât 2 cepe degerate

Ludovic Orban susține că acuzațiile ce îl vizează pe Costel Alexe ar fi o manevră de campanie electorală.

Ceea ce spune PSD nu valorează nici cât 2 cepe degerate. Aruncatul cu noroi pe suta de metri în campanie a devenit un sport PSD. Nu îmi întemiez judecățile de valoare pe car ele lansează în spațiul public un PSD din ce în ce mai disperat”, susține Ludovic Orban.

Reacția lui Costel Alexe

Costel Alexe respinge acuzațiile privind plagiatul lucrării de doctorat și declară că acesta ar fi un subiect fabricat în campania electorală. Ministrul Mediului va merge în proces civil pentru a obține despăgubiri, afirmând că teza sa de doctorat întrunește toate normele și standardele academice și etice.

În campania electorală sunt mereu subiecte fabricate. Nu există niciun plagiat! Este o mare minciună știrea în sine.

Acest subiect a fost aruncat pe piața de un ziar de șantaj din Iași. Am refuzat sa fac un contract de publicitate pe perioada campaniei și ei, de atunci, întrețin aceste subiecte fabricate. Nu am fost sunat pentru un drept la replică, tocmai pentru a nu-mi da posibilitatea de a spune adevărul.

Până acum, am ales în această campanie să nu dau curs provocărilor venite fie din partea adversarilor politici, fie din partea unor ziariști de casă ai adversarilor politici.

Dar până aici! Voi merge în proces civil pentru despăgubiri.

Mereu am fost un om onest în școală, facultate, și am muncit pentru teza de doctorat la fel ca toți colegii mei.

Sunt mândru de teza mea coordonată de unul dintre cei mai buni profesori din România și susținută la o universitate de prestigiu, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Pentru cine a trecut prin această etapă profesională, știe foarte bine procedurile de evaluare și verificare. Comisia de evaluare a unei lucrări doctorale analizează și avizează o lucrare din toate punctele de vedere. Referatele și teza au trecut prin comisia Departamentului, comisia de presusținere, comisia de doctorat și CNATDCU.

Teza întrunește toate normele și standardele academice și etice.

Atât educațional, cât și profesional, am avut o carieră transparentă, respectând mereu legea și normele în vigoare!”, este răspunsul lui Costel Alexe.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW