Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


PSD București, eveniment de lansare a campaniei electorale / Firea: Anul acesta este vital să mergem la vot

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 noiembrie 2020

În prima zi a campaniei electorale pentru alegerile generale, candidații Partidului Social Democrat care se luptă pentru a reprezenta bucureștenii în Parlament, în frunte cu fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, au criticat măsurile adoptate de Guvern din timpul pandemiei de coronavirus.

Gabriela Firea, președintele PSD București, prima pe listele partidului pentru Senat, a declarat că românii ar trebui să vină, în data de 6 decembrie, să voteze pentru a schimba actualul Guvern.

Fostul primar al Capitalei consideră că Executivul condus de Ludovic Orban ar fi „incompetent și corupt”, mesaj asemănător cu ce a transmis liderul partidului, Marcel Ciolacu.

Îmi spun foarte mulţi români, nu doar din Bucureşti – de ce este necesar să mergem la alegerile parlamentare? Să ajungă nişte domni şi nişte doamne în Parlament? Nu! Nu acesta este rostul. Anul acesta este vital, chiar dacă suntem în plină pandemie, să ne luăm măsurile sanitare necesare obligatorii şi să mergem la vot, altfel vom rămâne în continuare cu acest Guvern incompetent şi corupt la Palatul Victoria. Trebuie să îi oprim. Au făcut afaceri în pandemie, au numit oameni în funcţii care nu au niciun fel de pregătire şi, mult mai grav, nu au niciun pic de umanitate. Nu le este milă de oameni, nu le este milă de români, nu vin cu soluţii, iau toate deciziile, inclusiv într-un domeniu vital, cum este cel al sănătăţii, numai cu gândul la bani şi la politică”, a afirmat Firea, la evenimentul de lansare a campaniei electorale care a fost organizat la Palatul Parlamentului.

CITEȘTE ȘI: Începe campania electorală pentru parlamentare / Ce reguli au impus autoritățile

Primul pe listele PSD București pentru Camera Deputaților, medicul Alexandru Rafila critică, la rândul său, măsurile adoptate de CNSU, spunând că acestea ar fi trebuit luate din timp.

Avem o zonă de soluţii, de propuneri, care respectă toate indicaţiile Centrului European de Control al Bolilor, OMS, în ceea ce priveşte controlul acestei pandemii. În mod evident, măsurile care trebuie luate trebuie să fie preventive, trebuie luate la timp şi să aibă un impact cât mai mic asupra vieţii economice şi sociale a cetăţenilor. Aceasta trebuie să fie filosofia şi, din păcate, la ceea ce asistam până acest moment nu cred că răspunde acestui deziderat. Promit să fiu un promotor al legislaţiei în interesul cetăţenilor. Sinceritatea şi onestitatea sunt esenţiale şi au lipsit foarte mult în politica românească”, a precizat Alexandru Rafila.

Adrian Streinu-Cercel, în schimb, a ținut să precizeze că, dacă va ajunge în Senat, va aduce lucruri concrete. Ca un exemplu de „lucru concret” pe care îl va aduce, acesta a ținut să avertizeze populația cu privire la salutul cu pumnul.

Dorinţa mea cât se poate de clară este să văd cât mai puţini pacienţi. Ca atare, rugămintea mea este să vă feriţi cât mai mult să vă contaminaţi între dumneavoastră, inclusiv în familiile dumneavoastră. Există un risc mare, în acest moment, să vă infectaţi în familie. Mai mult decât atât, aş vrea să vă dau un sfat practic, pentru că eu îmi doresc ca din Senatul României să vin cu lucruri concrete către dumneavoastră, şi anume – avem tendinţa să facem un gest simplu, acesta să ne salutăm cu pumnul. După părerea mea este contraindicat”, a afirmat Adrian Streinu-Cercel.

Medicul a explicat de ce ar fi contraindicat acel tip de salut.

Pentru că în momentul în care aţi făcut acest gest, luaţi de pe mâna partenerului microbii şi următoarea mişcare este să îi puneţi în palmă, în căuşul palmei, iar de aici la faţă nu mai este decât un pas”, a adăugat Streinu-Cercel

Candidații PSD București pentru alegerile parlamentare

Senat: Gabriela Firea, Adrian Streinu-Cercel, Gabriel Mutu, Daniel Zamfir, Alexandru-Hazem Kansou, Florian Geantă, Adriana Antipa, Mihail Hliza, Mirona Tudor, Ionela Marinescu, Constantin Luca, George Popescu, Răzvan Zaharia, Ioan Bogdan Danciu, Tăsel Silvică Stan, Valentin Ion Haită și Ionuț Ciprian Boțan.

Camera Deputaților: Alexandru Rafila, Daniel Tudorache, Adriana-Diana Tușa, Daniel Florea, Nicoleta-Matilda Goleac, Rodica Nassar, Carmen Mihălcescu, Dan-Cristian Popescu, Oana Florea, Petre-Florin Manole, Simona Butacu, Paul-Eduard Simion, Cezar Stancu, Costin Simion, Chirică Petre, Emanuel Iacob, Alina Cimpoieru, Cătălina Ștefana, Nicoleta Paninopol, Anda Negoiță, Geanin-Georgian Jurubiță, Traian Pană, Florin Anghel, Florin Alexandrescu, Mitică Cătălin Unciuleanu, Andrei Țîrdea, Vlad Maioru, Petre Mărgărit, Laura Țane, Milică Rădulescu, Alexandru Săvulescu, Alexandra-Ioana Curcă, Răzvan Râpeanu, Cristian Marin.

CITEȘTE ȘI: BEM București a validat candidaturile pentru alegerile generale / Cine se luptă pentru un loc în Parlament

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW