Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


PSD așteaptă explicații de la Gabriela Firea privind legăturile cu patronul „căminelor groazei”: Se va face o analiză

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 14 iulie 2023 Etichete: , , , , , ,

Gabriela Firea trebuie să dea explicații cu privire la  legăturile pe care le are cu persoanele implicate în scandalul „căminelor groazei” din Ilfov, a precizat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu. la Europa FM.  

Potrivit sursei citate, situația politică a Gabrielei Firea va fi analizată în cursul săptămânii viitoare. Romașcanu spune că, din punct de vedere instituțional, Ministerul Familiei nu are legătură cu situația azilelor din țară, însă, în urma ședinței PSD „se va decide ce este mai bine pentru partid și pentru Gabriela Firea”, a subiniat purtătorul de cuvânt al PSD.

 „Este datoria oricărui om politic să clarifice lucrurile care sunt discutate în spațiul public. Din punctul meu personal de vedere, legăturile Ministerului Familiei cu partea de azile sunt inexistente. Mai departe, sunt lucruri care țin de altă parte a vieții doamnei Firea și nu pot să mă pronunț eu și nici nu pot eu să-i cer demisia. Se va face o analiză, dumneaei își va face singură o analiză . Este un om politic cu vechime și va decide ce este mai bine pentru dumneaei și pentru partid”, a precizat Lucian Romașcanu, la Europa FM.

Gabriela Firea și legăturile cu Ștefan Godei

În presă au apărut informații potrivit cărora Ștefan Godei, patronul „azilelor groazei”, a fost angajat de către Gabriela Firea la cabinetul parlamentar al senatoarei PSD timp de doi ani, până în februarie. Firea a negat vehement orice legătură cu Godei, considerându-se victima unor atacuri politice. Dezvăluirile au continuat, astfel încât, vineri, 14 iulie, publicațiile „Gândul ” și „Fanatik” au prezentat imagini din care reiese că Ștefan Godei, Gabriela Firea și consilierea sa, Ligia Enache, suspendată  din funcție, erau aproape „nedespărțiți”. Mai multe detalii puteți citi aici.

În urma scandalului privind abuzurile de la căminele de bătrâni din Ilfov, marius Budăi a demisionat din funcția de ministru al Muncii, iar șefii principalelor instituții de control(ANPIS, AJPIS Ilfov, DSP Ilfov, Poliția Ilfov, ANPDA)  au fost destituiți.

Joi seară(n.r. 13 iulie), mai mullți cetățeni au protestat în Piața Victoriei și a cerut demisia Gabrielei Firea.

CITEȘTE ȘI:  Ștefan Godei, nu doar șofer, ci și consultant politic al Gabrielei Firea / Ce relație avea de fapt acesta cu Ligia Enache

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii