Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


PSD anunță comisii de anchetă parlamentară pentru achizițiile publice în perioada stării de urgență și transportul lucrătorilor sezonieri în Germania

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 mai 2020 Etichete: , , ,

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a anunțat că vor fi formate comisii de anchetă parlamentară pentru achizițiile publice în perioada stării de urgență și transportul lucrătorilor sezonieri în Germania. De asemenea, social-democrații vor depune moțiuni simple în cazul ministrului de Interne, Marcel Vela, și ministrul Educației, Monica Anisie.

„Astăzi se va decide formalizarea Comisiei pentru anchetă în afacerea sparanghelul.

Este evident că avem nevoie de informații, să știm exact ce s-a întâmplat acolo, nu s-au luat măsuri pentru a proteja sănătatea românilor de acolo.

Sunt dovezi indiscutabile că nu au fost deciziile cetățenilor, au fost companii care și-au înființat puncte de lucru în Germania aducând oameni acolo și apoi abandonându-i.

Ne dorim să aflăm cum a fost posibil ca peste 2.000 de români să plece din zone infectate, în Germania, într-o zonă roșie, iar cei care au avut probleme acolo, care nu au reușit să se adapteze, cei care au avut de suferit din punct de vedere al sănătății, nu au fost sprijiniți să se întoarcă în țară.

S-a luat decizia votării a încă două moțiuni simple. Ministrul Educației și Ministrul de Interne.

Atâta timp cât un Parlament le votează plecarea acasă, chiar ar trebui să plece acasă.

Guvernul nu i-a măsuri împotriva miniștrilor sancționați, moțiunile au rolul de a le arăta Guvernanților că nu fac bine ce fac,” a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW