Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


PSD va depune moțiunea de cenzură în stare de alertă. Ciolacu: Deja am strâns 202 semnături – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 26 iulie 2020 Etichete: , ,

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a anunțat, duminică, că PSD ar putea depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban chiar dacă este stare de alertă. Social-democratul spune că PSD poate prezenta o propunere de premier și un program de guvernare.

 „Starea de alertă a fost un argument de a amâna depunerea unei moţiuni de cenzură, având în vedere că nu era firesc să facem un asemenea gest politic, dar faptul că vine data de 1 august când trebuie dublate alocaţiile, anunţurile constante de încălcare a legii pensiilor ne vor face ca, în foarte scurt timp, să depunem această moţiune chiar dacă este stare de alertă. Suntem capabili ca, până la trecerea moţiunii, să putem prezenta preşedintelui o propunere de premier, un Guvern şi un program economic pentru această perioadă” a declarat Lucian Romaşcanu duminică, într-o conferinţă de presă.

În urmă cu o săptămână, Lucian Romaşcanu a anunțat că PSD ar urma să depună o moțiune de cenzură la jumătatea lunii viitoare.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că moţiunea de cenzură va fi depusă în luna august și susține că a strâns deja 202 semnături pentru demiterea Guvernului Orban.

 „Au vrut să folosească politic această pandemie, atât au putut ei, şi în acest moment s-a ajuns la o lipsă totală de credibilitate. Lipsa de transparenţă din trecut şi faptul că trebuia de la început să testeze cât mai mulţi oameni a dus la această lipsă de credibilitate totală. Guvernul Orban este un eşec politic, cred că cel mai mare post decembrist, pentru că au făcut totul într-o logică electorală. (…) Nimeni nu a făcut un apel la toate forţele politice pentru a se face un anumit tip de comunicare, iar Guvernul Orban a dorit să facă o manipulare în interes politic acestei pandemii. Am decis ca în luna august să depunem moţiune de cenzură. Haos mai mare decât este acum nu poate exista atât în gestionarea pandemiei cât şi în economie. (…) Decizia este clară: vom depune moţiune de cenzură pentru că nu putem crea un haos mai mare decât este acum.(…)Ne bazăm pe voturile PSD, deja am strâns 202 semnături, până La 233 avem discuţii cu toţi partenerii politici din Parlament. (…) Eu zic că, categoric, moţiunea va trece” a afirmat Marcel Ciolacu duminică după amiază, la Antena 3.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *