Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


PSD anunță că nu vota în favoarea guvernului Cioloș

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 20 octombrie 2021

Parlamentarii Partidului Social Democrat nu vor vota în favoarea învestirii guvernului condus de Dacian Cioloș, a anunțat miercuri, 20 octombrie, președintele PSD, Marcel Ciolacu. 

Ședința în care Parlamentul va supune la vot învestirea cabinetului Dacian Cioloș va începe la ora 10:00. Potrivit aritmeticii parlamentare, șansele ca acesta să fie învestit sunt extrem de reduse.

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, va prezenta programul și lista guvernului, apoi vor avea loc dezbateri. Ulterior, parlamentarii vor da votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului şi a întregii liste a cabinetului.

Potrivit aritmeticii parlamentare, șansele ca Dacian Cioloș să fie învestit sunt minime, în condițiile în care doar 80 de voturi sunt sigure – cele ale parlamentarilor USR. Pentru a primi încrederea Parlamentului, Dacian Cioloș are nevoie de 234 de voturi. PNL, PSD și UDMR s-au exprimat deja împotriva învestirii unui astfel de cabinet. Însă parlamentarii vor asigura cvorumul, pentru ca ședința să aibă loc.

PNL și UDMR se vor opune

Florin Cîțu, premierul demis, a anunțat marți, 19 octombrie, că Biroul Executiv al PNL a decis luni seară ca parlamentarii liberali să nu voteze guvernul Cioloș: „Decizia de vot a fost aseară în BEx, ne vom abține. Mâine vom asigura cvorum, dar nu vom vota acest guvern”.

Același va fi cazul și pentru parlamentarii UDMR.

„Am avut o şedinţă a grupurilor reunite de la Senat şi Camera Deputaţilor, unde am luat următoarea decizie: vom fi prezenţi în sală, la dezbateri şi la vot, dar nu vom vota. Vom fi prezenţi, dar nu vom vota – aceasta este decizia UDMR-ului”, a declarat, pentru Agerpres, liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW