Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


PSD amână decizia de desemnare a unui nou ministru al apărării

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 24 octombrie 2022 Etichete: , , , ,

Biroul Politic Național al Partidului Social Democrat a decis luni, 24 octombrie, amânarea unei decizii privind desemnarea unui nou ministrul al apărării, funcție rămasă vacantă după demisia lui Vasile Dîncu. Interimatul este asigurat de premierul Nicolae Ciucă. 

Reuniți în cadrul unei ședințe desfășurate în sediul partidului de pe Șoseaua Kiseleff, liderii PSD nu s-au putut pune de acord asupra viitoarei propuneri pentru funcția de ministru al apărării. Purtătorul de cuvânt al formațiunii a anunțat, la finalul întâlnirii, decizia de convocare a unei ședințe a coaliției de guvernare pentru consultări în această privință.

„Decizia pe care a luat-o BPN a fost să solicităm o ședință a coaliției. Solicitarea pe care PSD a făcut-o în această dimineață s-a și întâmplat. Drept urmare, având în vedere trecutul profesional al domnului Ciucă, Ministerul Apărării are un frunte o persoană care înțelege contextul geopolitic. Este nevoie de o ședință a coaliției pentru a lămuri discuțiile apărute în spațiul public”, a declarat Radu Oprea la finalul întâlnirii.

Numele a trei social-democraţi au fost vehiculate în spaţiul public pentru a prelua Ministerul Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu: Mihai Tudose – fost premier, fost ministru al Economiei şi actual europarlamentar, Angel Tîlvăr – senator şi Titus Corlăţean- fost ministru de externe şi senator, relatează News.ro.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii