Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


PSD a ieșit la vot. Viorica Dăncilă: Votul de astăzi poate creiona un alt viitor pentru România/ Fifor: Am votat din toată inima pentru că eu cred în speranță

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 24 noiembrie 2019 Etichete: ,

Liderul PSD și prezidențiabilul Viorica Dăncilă s-a prezentat, duminică, la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București pentru a-și exercita dreptul electoral.

„Am votat pentru un mandat la Cotroceni în care să vedem mai multă implicare, mai multă muncă, mai mult respect și devotament pentru poporul român și pentru interesele noastre naționale. Am votat cu inima și din inimă pentru România și pentru români. Cine se scoală de dimineață ajunge de departe, nu?”, a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a mai spus că nu ia în calcul să piardă alegeile prezidențiale.

„Votul de astăzi poate creiona un alt viitor pentru România (…)Nu luăm în calcul eșecul. Noi mergem spre câștig”, a mai spus Dăncilă.

Fifor: Am votat din toată inima pentru că eu cred în speranță

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat că a votat cu dorința de a merge în următorii cinci ani cu un președinte care să poată să îi unească pe români.

„Am votat, în primul rând, cu toată inima, şi am votat cu dorinţa de a merge mai departe pentru următorii 5 ani cu un preşedinte care să poată să-i unească pe români şi un preşedinte care să poată să readucă România într-o zonă de linişte, într-o zonă de siguranţă, într-o zonă de confort în graniţele acestei ţări.

Un preşedinte care să poată să facă din această ţară, o ţară respectată în afara graniţelor, o ţară cu adevărat europeană. Am toată convingerea că avem soluţii şi că putem ca împreună cu toţi românii să ducem România mai departe.

Repet, am votat din toată inima pentru că eu cred în speranţă şi cred în unitatea tuturor”, a declarat Mihai Fifor, duminică, după ce a votat la o secţie de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava”.

Întrebat cât de importante sunt aceste alegeri, Mihai Fifor a declarat că „ este un moment foarte important pentru România, un moment de prag”.

„Sper, din toată inima, ca cetăţenii României să meargă în număr cât mai mare la vot, să-şi exercite acest drept de vot, pentru că nu este doar o datorie cetăţenească, dar, repet, e un moment extrem de important pentru destinul acestei ţări, şi, nu am niciun fel de dubiu că în seara aceasta vom putea să rescriem istoria acestei ţări”, a mai declarat Fifor.

Ciolacu: Cum am votat e previzibil

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a votat duminică la Școala generală numărul 5 din Buzău. Acesta a precizat că ar trebui să fie implementat votul obligatoriu pentru alegerea președintelui țării, pentru c acesta să fi legitimat de cât mai mulți români.

”Nu cred că nu e important cu cine am votat, cum am votat e previzibil. Important e ca tot mai mulţi români să meargă la vot. Vorbim despre prima funcţie în statul român, avem exemplul celor din diaspora pe care îi felicit personal. Ca la primul tur, de data aceasta Parlamentul României cu toate instituţiile au găsit forma de lege foarte bună pentru ca românii să meargă la vot. E un exemplu de urmat si de noi cei din ţară, cred că ar trebui după aceste voturi o dezbatere foarte serioasă ca cel puţin votul pentru preşedinte să fie obligatoriu astfel încât preşedintele să fie legitimat de cat mai mulţi români.”, a spus Ciolacu.

Întrebat dacă e oportună obligativitatea introducerii votului obligatoriu şi pentru alegerea primarilor, Ciolacu a spus:

 ”30 de ani pentru mine e o perioadă imensă. Am părul alb, dar pentru o democraţie consolidată înseamnă foarte puţin. M-am referit la votul pentru preşedinte fiind cea mai importantă funcţie, ar fi un început, un exerciţiu şi apoi vedem cum decurge acest exerciţiu şi mergem înainte. Eu personal consider că preşedintele trebuie ales de cât mai mulţi români”.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW