Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


PSD a anulat ședința CEx de marți. Social-democrații așteaptă decizia CCR de miercuri

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 16 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Partidul Social Democrat a anulat ședința Comitetului Executiv de marți așa cum se anunțase inițial, care ar fi avut drept scop discutarea remanierii sau restructurării Guvernului.

Potrivit unor surse politice, Viorica Dăncilă așteaptă decizia de miercuri a Curții Constituționale a României privind sesizarea premierului pe tema refuzului președintelui Klaus Iohannis de a numi miniștrii interimari, potrivit unor surse politice.

Pe data de 4 septembrie, Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională pentru a semnala un conflict cu șeful statului. Șefa Guvernului l-a acuzat pe președinte că blochează activitatea guvernamentală prin refuzul nejustificat de a numi miniștri.

„Nu suntem pentru prima dată în această situaţie şi este evident că domnul Iohannis nu a înţeles şi nu înţelege ce se întâmplă după vacantarea unor posturi în Guvern. Prin întârzierea numirii miniştrilor interimari pe posturile eliberate în urma demisiei miniştrilor ALDE, Klaus Iohannis încalcă deciziile Curţii Constituţionale care consacră principiul cooperării şi colaborării loiale între instituţiile publice”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Klaus Iohannis a refuzat, din nou, miniștrii propuși de Dăncilă

Klaus Iohannis, a declarat, joi, că refuză, din nou, numirea miniștrilor propuși miercuri de Viorica Dăncilă.

„Această remaniere este neavenită, nepotrivită și o refuz clar”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a motivat că propunerea premierului Viorica Dăncilă de a numi șase noi miniștri este „cras neconstituțională”.

„Această nouă solicitare pe care o refuz vine cu o noutate. Este cras neconstituțională, fiindcă între timp este foarte clar și s-a anunțat și public și în scris că ALDE a părăsit coaliția de guvernare. Deci nu încape nicio îndoială, Guvernul trebuie să meargă în fața Parlamentului”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului o acuză pe Viorica Dăncilă că se teme de votul din Parlament și vrea să tragă de timp agățându-se de putere.

Foto: Inquam photo/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW