Saturday, September 23, 2023
Jurnalism corect


Protocol între Primăria Capitalei și Ministerul Culturii pentru introducerea de clădiri pe lista monumentelor istorice

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 martie 2021

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu, au semnat joi un protocol de colaborare între cele două instituții pentru introducerea de noi clădiri pe lista monumentelor istorice.

Practic, prin intrarea imobilelor pe lista monumentelor istorice se creează premisele ca acestea să fie puse în valoare prin lucrări de consolidare și refacere a fațadelor.

„M-am întâlnit azi, la Muzeul Satului, cu ministrul Bogdan Gheorghiu, pentru a semna un protocol de colaborare între Primăria Capitalei și Ministerul Culturii. Vrem ca cele două instituții să lucreze împreună pentru a proteja patrimoniul cultural al Bucureștiului prin introducerea de noi clădiri bucureștene pe lista monumentelor istorice”, a afirmat primarul Nicușor Dan.

Casă basarabeană la Muzeul Satului

Totodată, edilul a precizat că susține ideea Ambasadei Republicii Moldova la București de a aduce o casă basarabeană la Muzeul Satului.

„Am discutat de asemenea cu gazda întâlnirii noastre, directoarea Muzeului Satului, Paulina Popoiu, despre posibilitatea de extindere a muzeului prin aducerea unei case țărănești basarabene, conform unei propuneri a Ambasadei Republicii Moldova la București. Susțin această idee, pentru că este vorba de spațiul etnic românesc și e firesc ca vizitatorii muzeului să poată vedea și o casă tradițională din Moldova de peste Prut”, a adăugat primarul general.

M-am întâlnit azi, la Muzeul Satului, cu ministrul Bogdan Gheorghiu, pentru a semna un protocol de colaborare între…

Publicată de Nicușor Dan pe Joi, 18 martie 2021

Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW