Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Protestele profesorilor continuă. Jandarmeria spune că nu s-au înregistrat incidente

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 9 iunie 2023 Etichete: , , ,

Protestele profesorilor continuă și astăzi, 9 iunie. Jandarmeria București a transmis că nu s-au înregistrat incidente la marșul de protest al cadrelor didactice, în Piața Victoriei, chiar dacă în spațiul public au apărut informații potrivit cărora ar fi fost unele „stări conflictuale”. 

Dezmințim informațiile apărute în spațiul public, prin care se induce ideea de „incidente grave la protest”. Până la acest moment, nu au fost înregistrate situații conflictuale de niciun fel între participanți și forțele de ordine.

Echipele noastre de dialog sunt permanent în legătură cu organizatorul, reprezentanții acestuia și participanții la adunarea publică.

În acest sens, recomandăm tuturor celor prezenți la manifestație să respecte, în continuare, cadrul legal în vigoare și îi asigurăm că securitatea lor este prioritatea noastră”; a precizat Jandarmeria București.

Potrivit autorizaţiei obţinute de sindicaliştii din Educație, marșul de protest  se va organiza până la ora 16.00.

Manifestarea are scopul de a „atrage atenţia asupra obligativităţii soluţionării problemelor salariale cu care se confruntă persinalul din învăţământul preuniversitar şi superior”. Reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ(FSLI) au precizat, pe Facebook, că li s-au alăturat și părinți. Ei au solicitat Guvernului o nouă rundă de negocieri și vor menționarea expresă a noii grile de salarizare în Ordonanța de Urgență.

Negocierile dintre liderii sindicali și premierul Ciucă nu s-au finalizat.

CITEȘTE ȘI:  Probele de competență de la Bacalaureat se amână

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW