Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Protestele din SUA degenerează: O mașină de poliție a intrat într-un grup de protestatari din New York / 12 state au activat Garda Națională- VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 31 mai 2020 Etichete: , , ,

Protestele din Statele Unite continuă. Oamenii continuă să-și arate revolta în plină stradă față de moartea lui George Floyd, afro-americanul în vârstă de 46 de ani din Minneapolis care a fost ucis de un polițist care s-a așezat cu genunchiul pe gâtul său.

Autoritățile încearcă să calmeze mulțimile de protestatari, uneori folosind și violența. Poliția din New York a început o anchetă după ce o mașină de poliție a departamentului a intrat într-un grup de protestatari.

Momentul a fost surprins într-un clip video care s-a viralizat rapid pe internet, conform CNN. Din imagini se poate observa că mașina a fost atacată de protestatarii care aruncau cu diferite obiecte înspre ea, între vehicul și oameni fiind doar o baricadă.

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, spune că incidentul este investigat. Edilul a adăugat că ofițerii de poliție ar fi putut să fie forțați de împrejurări să facă acest lucru.

Los Angeles, Philadelphia şi Atlanta au anunţat, sâmbătă, interdicţia de a circula pe timpul nopţii.

Conform NBC News, 12 state au activat Garda Națională, : Colorado, California, Georgia, Kentucky, Minnesota, Missouri, Ohio, Tennessee, Texas, Utah, Washington și Wisconsin.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW