Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


Protestatarul Cristian Dide a fost eliberat din arestul preventiv

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 22 decembrie 2021

Protestatarul Cristian-Mihai Dide a fost eliberat din arestul preventiv, după ce miercuri, 22 decembrie, Curtea de Apel Iași a respins prelungirea măsurii arestului preventiv, cerută de DIICOT. 

Curtea de Apel Iași a respins solicitarea procurorilor DIICOT, întorcând astfel decizia Tribunalului Iași, care încuviințaseră în primă instanță arestarea lui Dide pentru încă 30 de zile.

„(…) admite contestaţia formulată de inculpatul Dide Cristian – Mihai (…) respinge propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, privind prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului Dide Cristian – Mihai pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.12.2021 până la data de 21.01.2022, inclusiv (….) Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Dide Cristian”, se arată în decizia instanței.

În schimb, protestatarul Dide va fi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, sentința fiind definitivă.

Potrivit portalului instanței, el va avea următoarele obligaţii:

 • să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
 • să informeze de îndată procurorul, judecătorul de drepturi şi libertăţi sau alt organ judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
 • să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, respectiv Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Ilfov, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;
 • să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;
 • să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice;
 • să nu dețină arme, să nu folosească și să nu poarte arme;

Dacă Dide încalcă cu rea credinţă obligaţiile care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Context

Cristian-Mihai Dide, unul dintre cei mai cunoscuți protestatari ai mișcării #Rezist, a intrat în vizorul procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), după ce ar fi trimis colete cu canabis la sediul DIICOT Iași, sub formă de protest.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW