Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Protest USR în timpul Congresului PPE: Votezi cu PPE, câștigă S&D

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 martie 2024

USR a organizat, miercuri, o acțiune de protest în contextul Congresului Partidului Popular European de la București.

Două mașini cu ecrane digitale au circulat prin București, în zona în care este organizat Congresul PPE, afișând mesaje în română și engleză: Vote for PPE, wins S&D/ Votezi PNL, câștigă PSD. Pe ecrane au rulat și afișele USR cu Cătălin Drulă și mesajele: „Nu îi lăsa să îți fure viitorul. Alege România modernă!”

„USR le transmite reprezentanților PPE aflați în aceste zile la București că ar trebui să clarifice cu cei din PNL cum au ajuns popularii europeni frați cu social-democrații în România. Asistăm la un festival al absurdului, cei care vor vota cu PNL la europarlamentare vor trimite de fapt pesediști la Bruxelles”, a declarat Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR și purtător de cuvânt al USR.

Congresul Partidului Popular European a început, miercuri, la Romexpo, în prezenţa a peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări. Cei mai mulţi dintre participanţi au ajuns deja în România. Popularii europeni decid strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, stabilesc manifestul Partidului Popular European şi desemnează principalul candidat pentru şefia Comisiei Europene.

În Adunarea Politică a Partidului Popular European, de marţi, de la Bucureşti, a fost acceptată înscrierea Ursulei von der Leyen în competiţie. În paralel cu Congresul, găzduit de PNL, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Marcel Ciolacu au miercuri programate mai multe întâlniri cu liderii prezenţi la Bucureşti.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW